Tribuna politica

Votarem el dia 21 de desembre 2017 i tornarem a dir-hi la nostra

La ciutadania catalana vol manifestar, a través de les urnes, la seva opinió política en un estat, l’espanyol, que diu que és democràtic: repassem quantes vegades hem anat a votar i no ha servit per a res.

Publicitat
Dental Gaudi

18 de juny del 2006

El President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, convocà el referèndum per ratificar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Un cop aprovat el text a les Corts, l’Estat hi donà el seu vistiplau però, per la porta del darrere, el PP -amb el suport del PSOE- el porta al Tribunal Constitucional, que el retalla. Aquest és el principi de la desafecció envers l’Estat espanyol.

Publicitat
cooperativa-aagricola

9 de novembre de 2014

El President de la Generalitat de CatalunyaArtur Mas,  conjuntament amb els partits independentistes, va convocar la consulta sobre la independència de Catalunya en el marc d’un procés de participació ciutadana organitzat per la Generalitat de Catalunya. Hi havia una pregunta amb dos apartats: «Vol que Catalunya esdevingui un Estat?» i «En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?».

Membres del Parlament van demanar al Congrés dels Diputats d’Espanya el traspàs de la competència per convocar un «referèndum consultiu». Mariano Rajoy, president del Govern d’Espanya, ho va denegar i va respondre, finalment, «aquesta consulta no se celebrarà perquè és «anticonstitucional»… Però es va fer!

27 de setembre del 2015

Artur Mas, El President, va fer la convocatòria extraordinària, ja que no s’havia exhaurit la legislatura, d’unes eleccions al Parlament de Catalunya, perquè es va intentar negociar sense èxit la convocatòria d’un referèndum pactat amb el Govern d’Espanya: només els independentistes van reconèixer el caràcter plebiscitari de les eleccions.

Cal destacar que, en aquestes eleccions, el grup que va obtenir la majoria de vots i de diputats -Junts pel Sí- portava la proclamació de la independència de Catalunya en el programa electoral.

1 d’octubre del 2017

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar el referèndum per l’1 de octubre de 2017 amb la pregunta “Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república? Sí o No”. En diferència de la consulta del 9N del 2014, aquest sí que seria vinculant.

I, de què ens ha servit tot això davant de l’Estat espanyol? De res perquè, amb uns resultats de totes aquestes votacions sempre a favor de la independència de Catalunya, quina és la seva reacció davant d’aquest problema polític? L’aplicació del 155 i la convocatòria, ara sí, d’unes eleccions pel 21 de desembre del 2017.

La nostra pregunta és clara: si el resultat és favorable als partits independentistes, junts o separats, entendrà l’Estat espanyol que Catalunya vol la independència? Respectarà el resultat? O necessitarem tornar a les urnes, una i mil vegades? Si guanyessin les forces independentistes, què farà l’Estat? L’aplicació del article 155, segons el vicepresident del Senat, Pedro Sanz. Des de quan és això democràcia?

D’altra banda, què passarà si guanya un partit unionista? Es difícil imaginar-se la Sra. Arrimadas de presidenta de la Generalitat amb tots els alcaldes catalans de C´s donant-li suport… Més que res perquè NO en tenen ni un! En què es basen, doncs, per creure’s guanyadors? o a l’Iceta dient “Pedro, líbranos de Rajoy” i, després, fent-se selfies amb el PP… Aquests sí que tenen el vistiplau del Gobierno espanyol!

“Antes roja que rota”, un escenari no favorable a  la independència. Nosaltres volem la independència sense violència, com va dir el nostre president, i mitjançant la democràcia, és a dir, guanyada a les urnes.  No volem ni necessitem víctimes, volem que tots nosaltres puguem veure i viure en una república independent i per tots aquells que van lluitar i que no són entre nosaltres. Hem de denunciar rotundament que tenim en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart  actualment a la presó com a presos polítics, cosa que el Gobierno no reconeix,  incomprensible! Hi són per les seves idees polítiques i sense cap acte violent, ni un ferit. Els volem entre nosaltres i els hi volem ara! El dia 2 de novembre la jutge envia a presó incondicional sense fiança, en Junqueras i els 7 consellers cessats que han declarat a l’Audiència Nacional i molt provablement la repressió continuarà en els pròxims dies.

Per tant, haurem d’anar a votar el 21D sí o sí perquè l’1 d’octubre vam demostrar que nosaltres no portem armes, només tenim la força de les paraules i el nostre vot  que crida Independència!

Publicat el 3 de novembre de 2017 a les 15:00 per la secció local d’ERC

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top