Voluntaris de Protecció Civil de Castellbisbal es desplacen a Alcanar després de les pluges torrencials

Voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Castellbisbal es van sumar a les més de 150 persones de les Terres de l’Ebre i de tota Catalunya que el passat cap de setmana van desplaçar-se a Alcanar per participar en els treballs de neteja i recuperació dels diferents espais públics i privats afectats per les inundacions patides els dies 1 i 2 de setembre a tota la zona del Montsià i el Baix Ebre (Tarragona), durant l’episodi del temporal DANA.

Publicitat

Segons un video que ha publicat l’Ajuntament de Castellbisbal, els voluntaris castellbisbalencs van ajudar en les tasques de neteja de les destrosses provocades pel temporal, especialment als domicilis més exposats i que s’allargaran diversos dies.

Els forts aiguats caiguts arran del temporal DANA, fa poc més d’una setmana, van descarregar més de 250 l/m², segons el servei meteorològic de Catalunya, el que va provocar considerables danys a diferents zones de les Terres de l’Ebre, però sobretot a poblacions com Les Cases d’Alcanar on van caure 77 l/m² en 30 minuts deixant tota la zona afectada inundada amb riuades que s’enduien cotxes i tot allò que es trobaven al seu pas. La tempesta va ocasionar talls en el subministrament elèctric, talls que afectaven les carreteres i també a la circulació de trens i innumerables destrosses materials.

Publicitat

Aquesta setmana, després de valorar la magnitud de les diferents afectacions, L’Ajuntament d’Alcanar ha decidit sol·licitar la declaració de zona catastròfica. Malgrat tot, ha agraït tota la col·laboració rebuda aquesta última setmana tant dels diferents cossos oficials com dels diferents voluntaris i voluntàries que van acudir immediatament a la crida.