“Veig difícil arribar a acords amb aquells partits que no tinguin com a valors principals la convivència, el respecte i el diàleg”

Durant la setmana previa a les eleccions municipals, publicarem la següent entrevista/qüestionari amb tots els candidats i candidates a l’alcaldia de Castellbisbal. Les preguntes seran les mateixes per a cada un d’ells. A continuació, les respostes de la cap de llista del Partit Socialista de Catalunya, Dolors Conde:

Publicitat

1. Descriu-te amb 15 paraules o menys.

Sóc una persona: activa, honesta, empàtica i sempre m’esforço al màxim per aconseguir allò que considero just.

Publicitat

2. Quina creus que és la teva principal virtut i quin el teu principal defecte?

Considero que la meva principal virtut és que crec en el consens i el diàleg, penso que són les vies necessàries per al desenvolupament real d’un municipi. D’altra banda, un defecte, del que en sóc conscient, és que sóc massa confiada.

3. Quin és el primer record que tens de la vila?

Recordo amb molta estima les hores que he passat jugant, rient i gaudint al carrer on vaig créixer, el Carrer Nou.

4. Per quin motiu et presentes a l’alcaldia de Castellbisbal?

Principalment perquè m’estimo el meu poble i crec que la millor manera de canviar allò que no t’agrada és a través de la política. Poder treballar per millorar la vida de les persones, dels teus veïns i veïnes, és una satisfacció.

5. Cita un polític o política d’àmbit local, nacional o internacional que consideris un model a seguir.

Per mi un referent d’àmbit local és en Ton Duran, va ser el nostre alcalde durant 8 anys i per mi és tot un exemple a seguir. D’ell he après a estimar la política local, la dedicació, l’entrega i la passió per ajudar als teus veïns i veïnes. D’altra banda, admiro a totes les dones polítiques per la seva lluita diària dins una estructura social patriarcal.

6. Quants anys fa que participes en política local? Com hi vas entrar?

Vaig començar a la política local l’any 1999 de la mà d’en Ton Duran. Aquesta va ser la primera vegada que vaig anar en llistes.

7. Quin és el teu racó preferit de Castellbisbal?

No seria capaç de triar-ne un en concret. Realment, qualsevol que pugui compartir amb el meu marit i la meva filla.

8. Participes de forma activa en alguna entitat local més enllà de la política?

He participat activament a l’AMPA de l’escola de la meva filla i a l’entitat cultural de la Casa d’Andalusia de Castellbisbal.

9. Del teu programa, quina acció és la primera que t’agradaria portar a terme?

És difícil triar una acció concreta perquè considero que hi ha moltes coses per fer i que són urgents. És per això que els Socialistes presentem 21 accions prioritàries, les quals ens comprometem a dur a terme de manera immediata.

10. De la resta de partits polítics, amb quin és el que et veus arribant a un acord més fàcilment? I amb el que ho veus més difícil?

Em veig arribant a acords amb tots aquells partits que prioritzin els interessos de Castellbisbal. Veig difícil arribar a acords amb aquells partits que no tinguin com a valors principals la convivència, el respecte i el diàleg.

11. Què creus que és el millor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

Una de les coses bones és que el CAP no tanqui durant el mes d’agost i estigui obert fins a les 00 hores. I això ho hem d’agrair a la lluita i la feina continua de la “Plataforma contra el Tancament del CAP”.

12. Què creus que és el pitjor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

Són moltes, principalment, no tenir el CAP obert les 24 hores tal com es va prometre o la pèrdua de qualitat en la neteja de les vies públiques.

13. En una frase, com t’agradaria que et recordessin els castellbisbalencs?

Com la primera dona que va arribar a l’Alcaldia i que, tot i que mai ho he tingut fàcil, una dona lluitadora que sempre va intentar ser d’ajuda i constructiva.

14. Per què creus que t’haurien de votar els veïns i veïnes de Castellbisbal aquest diumenge?

Perquè estar al capdavant de l’Ajuntament i ser l’alcalde o alcaldessa no és un privilegi, és un honor i com a tal has de servir als teus veïns i veïnes, posant l’Ajuntament al servei del poble. Les persones que em coneixen saben que sóc una dona de paraula, que no enganyo a ningú. I si el pròxim diumenge 26 de maig volen una persona i un equip a l’Ajuntament que treballi de valent per Castellbisbal, aquest és el grup Socialista “Castellbisbal ens il·lusiona”.