Una societat unida, una societat més forta: “No esteu sols”

A partir d’aquest dilluns s’inicia l’obertura progressiva d’algunes activitats a tot Catalunya afectades per la COVID-19.

Publicitat

Finalment i després de forces setmanes d’aturada, s’autoritza l’obertura de la restauració, instal·lacions culturals i esportives.

Un pla d’obertura que es planteja gradual i dividit en 4 trams de 15 dies, si l’evolució de la pandèmia ho permet.

Publicitat

Ara més que mai és imprescindible fer-nos costat els uns als altres per donar suport a sectors com el de la cultura, la restauració o el comerç, que viuen una situació molt complicada pels efectes econòmics de la crisi.

Aquests sectors tant castigats per les restriccions derivades de la pandèmia que ens han demostrat amb escreix la seva capacitat d’adaptació a una situació desconeguda, incerta i canviant que en molts casos els ha portat al límit . Que han contribuït a la calma dels veïns i veïnes, ja que han complert totes les mesures obligades i també voluntàries i han creat espais segurs amb responsabilitat, compromís i generositat, al seguir les indicacions de les autoritats per fer front a la pandèmia de la covid-19. I als que hem d’agrair la seva resposta solidària i valenta, que ha comportat, en molts casos, sacrificis i costos personals.

Si s’acompleixen les previsions podrem gaudir de les nostres festes nadalenques, això si, d’una manera força diferent.

No ha estat un any com els altres i el Nadal també es presenta excepcional.

Es per això que el departament de comerç de l’ajuntament hem plantejat una campanya de Nadal  atípica, que s’allunya dels tradicionals eslògans nadalencs i fa una crida a la ciutadania a “fer pinya” durant les festes i tancar files amb aquells que més ho necessiten.

Junts x Catalunya Castellbisbal invoquem a la solidaritat ciutadana i a la complicitat entre institucions, associacions, entitats i ciutadania. Es tracta d’una crida a la cohesió social -“una societat més unida és una societat més forta”-, i també una interpel·lació als ciutadans com a consumidors perquè apostin pel comerç local, la restauració de prop i la nostra cultura.