Una fuita en un oleoducte a Castellví de Rosanes arriba al riu Llobregat

Autor: Ayuntamiento de Castellví de Rosanes

Una fuita en un oleoducte que transporta gasoil i querosé entre Tarragona i El Prat de Llobregat ha vessat combustible al riu Anoia, arribant a afectar al riu Llobregat, del que és afluent, al seu pas per Castellbisbal.

Publicitat

Així ho va comunicar el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en un avís de dimarts, sis de setembre, quan els tècnics van detectar la fuita, emetent una alerta per als municipis de Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires, Martorell i Castellbisbal.

Segons ha informat La Vanguardia avui, l’empresa gestora de l’oleoducte, CLH, va aturar la fuita i els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan avaluant l’impacte, tot i que descarten que hagi tingut conseqüències greus per a la flora i la fauna de la zona. Els Mossos, per la seva banda, investiguen les causes de la fuita, amb la hipotesi d’un possible robatori de combustible.

Publicitat

El comunicat del CECAT indica que l’avís només implica l’alerta sobre l’estat de l’aigua del riu, i no implica l’aigua de la xarxa municipal, que és competència de l’Ajuntament.