Una Festa Major mancada d’estima per part de l’equip de govern

Han estat dos anys sense Festa Major i el 2022 venia carregat de sensacions positives en preveure que per fi podíem tornar a gaudir dels nostres estimats dies als nostres carrers, amb els nostres familiars, amics i amigues. Tot i que han estat uns dies replets d’activitats i amb una organització impecable per part dels tècnics i tècniques de l’Ajuntament i les entitats, la sensació que hem percebut, és una manca d’estima per part de l’equip de govern cap a una de les setmanes més importants de l’any.

Publicitat

En primer lloc, el primer que havia d’estar al peu del canó era l’alcalde i aquest va comunicar als i les portaveus que marxava de vacances durant aquesta setmana. Per a nosaltres la política local és fer poble, participar en totes les activitats i, d’aquesta manera, des de la proximitat, recolzar al nostre veïnat en tot el que necessiti. Ser-hi, gaudir de Castellbisbal perquè ens l’estimem, sentir-nos a prop de la nostra cultura i participar per donar recolzament i mostrar així el nostre compromís. No ser-hi a la Festa Major com a màxima autoritat i representant de la Institució ens sembla una falta de respecte i empatia cap al poble.

D’altra banda, malauradament, hem patit dies amb condicions meteorològiques complicades amb tardes i nits de tempestes. Per aquesta raó, s’han hagut d’adaptar alguns dels espais on s’havien planificat activitats. Creiem que el temps d’actuació i de decisió no ha estat òptim, especialment amb la cancel·lació dels concerts de la Fundació Tony Manero i el de Rocktambuls. Ens sobten aquest tipus de decisions perquè, per sort, som un municipi amb espais on es podrien haver traslladat aquestes activitats, però els va semblar més convenient cancel·lar-los. En aquest punt, volem fer una reflexió envers la capacitat d’acció i la implicació de l’equip de govern perquè amb ganes i actitud es poden arribar a fer moltes coses i resoldre problemàtiques d’una forma eficient.

Publicitat

En resum, celebrem haver recuperat la Festa Major i volem manifestar un immens agraïment a les tècniques i els tècnics que s’han deixat la pell, així com a les entitats que sempre demostren que són un paper fonamental a Castellbisbal. Quant a les actuacions i les responsabilitats que recauen en l’equip de govern, demanem un major compromís per la seva part, una dosis d’amor i estima al poble.