Una cinquantena d’estudiants de l’Institut fan una seguda per denunciar un incident amb una professora

Sentada d’alumnes a les portes de l’Institut

Una cinquantena d’alumnes, majoritàriament de 4t d’ESO, van fer ahir una seguda a les portes de l’Institut Castellbisbal en senyal de protesta per la reacció del centre davant un incident entre una professora i diversos alumnes, que consideren que va tenir un tracte masclista cap a les alumnes.

Publicitat

Segons la versió de les alumnes, àmpliament difosa a través de les xarxes socials i que ha rebut el suport de l’entitat feminista local Roja Llavor, el passat 6 de febrer la professora d’Educació Física va demanar a una alumna de 3r d’ESO que vestia un top esportiu que es posés un altre tipus de roba per jugar a rugby, l’activitat d’aquell dia, afegint que amb la peça de roba que portava “se li sortiria un pit”. El comentari va provocar la queixa de diverses alumnes, una de les quals va qüestionar que això fos un problema ensenyant un pit a la professora. Aquesta va expulsar a l’alumna que li havia ensenyat el pit, la que vestia el top i una tercera que havia participat en la discussió.

Finalment, l’alumne que va ensenyar el pit va ser expulsada durant dos dies i se la va castigar sense poder participar en les colònies de final de curs. El càstig va encetar una campanya a les xarxes socials per demanar que “es perdoni les alumnes”, s’aixequin uns càstigs “injustos” i sobretot que “es corregeixi aquest tipus de pensaments de cara a un futur”, segons resa una petició a la web Change.org que ja ha recollit més de 200 signatures.

Publicitat

Des de la direcció del centre apunten que es tracta d’un incident “lamentable i molt sobredimensionat”. En aquest sentit, apunten que la relació entre les alumnes i la professora és “molt tensa” i ja s’han posat en marxa els mecanismes de mediació previstos per a aquests casos.

Així, s’ha convocat una “taula de convivència” per mirar d’aclarir els malentesos, “que tothom pugui dir com ho ha viscut i com s’ha sentit, i es puguin recompondre relacions”, segons han explicat del centre, que senyalen que molts alumnes han manifestat la predisposició a dialogar i a col·laborar.

“Ara mateix la cosa ja està més calmada, i espero que en els pròxims dies tota la feina que es vagi fent de mediació vagi posant tot al seu lloc”, apunten des de la direcció, que destaquen que la seguda “va ser en tot moment cívica i pacífica” i les faltes es consideren com “dret de vaga” i per tant no sancionables.