Una bona opció

La població del nostre país no té, en la salut, una de les primeres prioritats: l’atur, la seguretat o les pensions prioritzen les preocupacions. Quan fem ús dels serveis sanitaris, però, sovint som molt crítics amb l’accessibilitat a aquests serveis i, de vegades, amb la qualitat dels seus professionals… Però la realitat és que els tenim a l’abast i de manera gratuïta. Això és bo perquè indica que som en un país avançat, amb una esperança de vida alta i unes perspectives de salut molt bones: el temps de les penúries i d’una atenció sanitària sistemàticament deficitària ha quedat en el  record de la gent amb més anys.

Publicitat

El nostre municipi té dos centres hospitalaris de referència: una zona (Can Santeugini, Costablanca i les Casetes de Ca n’Oliveró) on viu el 10% de la població, a la qual  correspon  l’Hospital de Martorell; la resta té com a referència l’Hospital de Terrassa. Aquest darrer, un gran hospital, atén una població extensa del Vallès Occidental, té poques comunicacions públiques des del nostre poble i costa aparcar-hi. Malgrat la qualitat dels serveis i dels sanitaris que hi treballen, la poca accessibilitat i la massificació -comuna a la sanitat pública- fan incòmode i poc pràctic el seu ús. És per això que la proposta del conseller de Salut ens va donar una certa esperança: comprar l’Hospital General de Catalunya (Sant Cugat del Vallès), amb la idea d’assignar-li l’atenció de la població de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. Molt més a prop, més fàcil d’arribar-hi i amb menys població per atendre. A aquests avantatges s’han d’afegir que ja està fet (decidir, fer-ne el pressupost, dissenyar-lo i construir un hospital pot trigar entre 5 i 10 anys, si tot va bé) i, de retruc, es millorarien les condicions laborals del personal que hi treballa. Per tot això el nostre grup va presentar al Ple una moció de suport a la compra… que va ser rebutjada.

La resta de grups van presentar-hi dubtes del tot legítims: l’Hospital General és d’una empresa privada, que diu que no vol vendre; a aquest hospital, l’Administració pública li ha donat molts calés per no tancar; és un farol del conseller, que no n’ha valorat l’impacte en el pressupost…

Publicitat

Malgrat tot això, considerem que la idea és bona i pràctica per a la gent del nostre poble, per tant, el nostre grup hi donarà suport mentre sigui viable.

Publicat el 27 de gener de 2017 a les 19:00 per la secció local d’ERC

Author: Vicenç Moliné