Una avaria provocada pel temporal deixa 24h sense llum diversos carrers del nucli urbà

Alguns veïns van optar per fer servir generadors davant el temps que va trigar Endesa a solucionar l’avaria.

Nombrosos veïns del nucli urbà han passat la diada de Sant Vicenç, l’últim día de Festa Major, sense llum. Una avaria en la xarxa de subministrament elèctric provocada pel temporal Glòria va deixar diversos carrers a les fosques durant poc més de 24 hores. Segons fonts d’Endesa consultades aquest matí, encara hi ha uns 250 veïns amb problemes de subministrament, una xifra que en un primer moment van situar en una quarantena.

Publicitat

El tall, que va començar mitja hora després de la matinada afectant la major part del nucli urbà, va durar només una estona a la majoria de zones excepte a diversos carrers del centre, com el Carrer Major, Pi i Margall, Sant Antoni o Sant Gregori, entre d’altres.

L’Ajuntament, que a través de diversos canals ha anat publicant la informació que feia pública Endesa, ha publicat una pàgina amb consells per aquells veïns afectats que vulguin presentar una reclamació.

Publicitat

La manca d’electricitat ha deixat per al record situacions com la viscuda durant l’ofici de Festa Major, on els gegants Manel i Vicenta van ballar el Ball de l’Aniversari a la llum de les espelmes i després de retirar nombrosos bassals provocats per filtracions d’aigua.

A hores d’ara, el temporal ja s’esta retirant després d’haver deixat precipitacions de 35 litres per metre quadrat, la majoria de matinada, entre les 2:00 i les 4:00. Aquestes pluges, generalitzades a tot Catalunya, han fet que el riu Llobregat tingui un cabal excepcionalment elevat, pel que es recomana molta precaució a l’hora de realitzar activitats a la seva llera.