Un nou aplicatiu de la Generalitat xifra en 15 els casos positius per coronavirus a Castellbisbal

Un nou aplicatiu de la Generalitat xifra ara el nombre de positius per coronavirus a Castellbisbal en 15, després de publicar anteriorment un mapa de contagis que situava la xifra en més de mig centenar però que en realitat sumava, per un error informàtic, les dades de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Castellbisbal amb les de l’ABS de Rubí II.

Publicitat

El nou aplicatiu recompta els tests realitzats per municipi i indica quants han donat positiu i quants negatiu. Així, es pot apreciar que a Castellbisbal 15 dels tests que s’han realitzat han donat positiu, una xifra que des del consistori consideren “més aproximada a la realitat” que la del mapa abans esmentat, tot i que encara queda el dubte de si la Generalitat inclou en aquest recompte els casos de Can Santeugini, Costablanca i Can Nicolau de Dalt, que pertànyen a l’ABS de Martorell.

L’aplicatiu també permet saber el total de proves del coronavirus que s’han realitzat als veïns i veïnes de Castellbisbal. En total, s’han fet 35 proves, pel que una vintena han donat resultat negatiu.

Publicitat

Les dades mostren que el primer resultat positiu es va obtenir el 14 de Març, dos dies abans que es fes públic, i en realitat van ser dos els tests que van donar positiu aquell dia. Com van informar des del CAP Joan Planas, el centre només té constància directa dels casos que passen pel centre, pel que si per exemple un professional sanitari de Castellbisbal dóna positiu en la prova del coronavirus al centre on treballa, aquesta dada va directa al Departament de Salut sense passar pel CAP.