Un grup de veïns d’urbanitzacions crea un partit per presentar-se a les eleccions municipals

Can Costa

Un grup de veïns, en un inici de Can Santeugini i Costablanca, s’ha organitzat per presentar-se a les properes eleccions municipals, previstes per a la primavera de l’any vinent. En aquest sentit, segons han explicat a 772.cat, ja han registrat un partit polític amb les sigles SOMVEU (Veïns d’Urbanitzacions) i han començat a difondre el seu projecte per les diferents urbanitzacions del municipi.

Publicitat

La formació, que segons els seus impulsors ja compta amb membres de gairebé totes les urbanizacions, neix de l'”esgotament pel tracte que reben els veïns de les urbanitzacions per part del govern municipal”. En aquest sentit, en un folletó que ja han començat a repartir, senyalen directament Alternativa per Castellbisbal, qualificant la formació de “problema” per a les urbanizacions i considerant que es tracta d'”un partit que discrimina les urbanitzacions, que no inverteix i que de manteniment, fa el justet”.

Segons els promotors de la formació, “un 40% de la població viu a urbanitzacions, gairebé la meitat de la població. Hauriem de tenir els serveis bàsics coberts, com un transport públic amb més freqüències i eficient”. També reclamen suport i promoció dels comerços locals a les urbanitzacions, que s’hi organitzin actes culturals, i fan esment al problemes d’inseguretat que pateixen. “La Policia passa amb molta freqüència pel nucli urbà però si els truques des d’una urbanització, poden trigar 30 o 40 minuts”.

Publicitat

“És un gota a gota constant que ha fet vessar el got. No volem descohesionar el municipi, volem sentir-nos part del municipi”, expliquen alhora que avancen la seva estratègia a nivell polític: “Volem ser la clau per governar. Les úniques condicions que posarem serà crear un regidoria d’urbanitzacions i redistribuir millor el pressupost de forma que hi hagi un impacte real a les urbanitzacions i es millori la qualitat de vida dels veïns que hi viuen”.

A hores d’ara estan en procés d’explicar el projecte als veïns de totes les urbanitzacions i es mostren oberts a acollir tothom que s’hi vulgui sumar. Encara no tenen cap de llista i els agradaria poder formar una llista electoral amb representants de totes les urbanitzacions, segons han manifestat.


  Share: