Un grup de castellbisbalenques cusen a casa seva milers de mascaretes per a personal sanitari

La primera història que ens ha arribat després de la crida d’ahir a conèixer com viuen els castellbisbalencs i les castellbisbalenques el confinament és la d’un grup d’una desena de dones del municipi que des de fa dies dediquen el seu temps a cosir milers de mascaretes per al personal sanitari dels hospitals de Bellvitge i Clínic.

Publicitat

Segons ha explicat una de les protagonistes, la iniciativa va sorgir a través d’un contacte amb una empresa de Rubí, Robin Hat, dedicada a fabricar equipament per a quiròfans. Davant la situació de confinament i la mancança de material adeqüat per al personal sanitari, l’empresa va buscar voluntaris per cosir a les seves llars mascaretes que després dóna als centres sanitaris.

L’empresa va facilitar al grup de castellbisbalenques material per fabricar 4.000 mascaretes i, segons expliquen, ja n’han entregat més de 2.000 a través d’un taxista voluntari que les recull als domicilis. Per mantenir el distanciament social, les mascaretes es deixaven a la porta o es llençaven per la finestra. Les cosidores, a més, s’han organitzat a través d’un grup de Whatsapp on compartien vídeos per cosir de forma més eficient les mascaretes.

Publicitat

El grup, que va començar a partir de diverses veïnes del carrer Padró, va crèixer a base de contactes personals. Malgrat l’èxit de la iniciativa, expliquen que quan hagin entregat les prop de 2.000 mascaretes que els queden per fabricar, l’empresa ja els ha avisat que  no els enviarà més material, doncs ha arribat a un acord amb alguns dels seus proveïdors per fabricar-les de forma industrial sense cost.

Tens alguna història solidària, entretinguda o que altres veïns puguin aprofitar per fer més portable el confinament? Contacta’ns a redaccio@772.cat i la publicarem!

 

Author: Vicenç Moliné