Un de cada tres castellbisbalencs ja ha rebut com a mínim una dosi de la vacuna

El nombre de castellbisbalencs que han rebut com a mínim una dosi de les diferents vacunes per prevenir la Covid-19 ha superat aquesta setmana els 4.000, pel que les persones vacunades al municipi ja superen el 33% de la població, segons les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya. Si mirem les dades de vacunats amb les dues dosis, però, la xifra cau fins a les 1.608 persones, poc més d’un 13%.

Publicitat

Per fabricants, la vacuna més utilitzada ha estat la de Pfizer, que ha estat injectada a gairebé 2.500 persones, seguida per la d’AstraZeneca, que l’han rebut 1.310 persones i la de Moderna, que s’ha injectat a 274 castellbisbalencs. La darrera vacuna en ser aprovada, la dels laboratirus Johnson&Johnson, ja s’ha administrat 41 vegades.

La vacunació, que va començar amb lentitud degut als problemes de subministrament els primers mesos de l’any, ha agafat un ritme constant des de principis d’abril, coincidint especialment amb l’estabilització dels subministraments de vacunes per part de la farmacèutica Pfizer.

Publicitat

A hores d’ara, el departament de Salut de la Generalitat té previst començar el proper mes de juny a vacunar a la població d’entre 40 i 50 anys i, al juliol, als menors de 40 anys, segons els últims càlculs fets públics per la Generalitat de Catalunya.