Un centenar de persones es concentren a la Plaça de l’Eslgésia per condemnar la inhabilitació del president Torra

Un centenar de persones es van concentrar dilluns a la tarda a la Plaça de l’Església en senyal de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, condemnat pel Tribunal Suprem per penjar una pancarta de suport als presos polítics en plena campanya electoral.

Publicitat

La concentració, convocada per Òmnium Cultural i l’ANC, va acabar amb la lectura d’un manifest de rebuig a la inhabilitació i el cant dels segadors.

Dilluns mateix, en paral·lel, el Ple municipal va aprovar una moció en el mateix sentit, amb els vots a favor dels grups de JxCAT i ERC així com els de cinc regidors d’Alternativa. L’alcalde Joan Playà va optar per abstenir-se i el PSC i Ciutadans van votar en contra. El regidor de la CUP va abandonar el Ple només començar en senyal de protesta per la decisió del tribunal.

Publicitat

El text promogut per l’Associació de Municipis per la Independència, reclama una justícia justa, “que ofereixi seguretat i asseguri l’exercici dels drets de la ciutadania”, alhora que demana respecte per les institucions catalanes i els representants escollits democràticament.


  Share: