Un camió aboca 13.000 litres de “residus orgànics” al seu pas per Castellbisbal

Un camió que transportava “residus orgànics” per l’autovía AP7 va patir un incendi que el va obligar a abocar 13.000 litres del contingut de la cisterna abans de controlar el foc, segons ha informat Protecció Civil.

Publicitat

Els vessament, que en un primer moment es va considerar de purins i les mateixes fonts de Protecció Civil van informar que havien arribat al riu Llobregat, va ser analitzat per tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que finalment van descartar que fossin purins i van comprovar que el vessament no havia arribat ni al riu ni a la seva llera.

L’incendi, però, va provocar més de quatre quilòmetres de retencions a l’AP7 i va obligar a l’empresa propietaria del camió a enviar un altre vehicle per trasvassar els 10.000 litres que quedaven en la cisterna, i que havien d’enviar-se a Alguaire per convertir-se en fertilitzants.

Publicitat

La possibilitat d’un vessament va fer que Protecció Civil activés el pla PROCICAT mentre els tècnics de l’ACA analitzaven el contingut i vuit dotacions dels bombers de la Generalitat supervisaven l’operació de trasvassament.