Un accident a la planta de CELSA provoca 23 ferits per una reacció química

Una reacció química accidental ha provocat aquest matí 23 ferits a les instal·lacions de l’empresa CELSA al polígon Sant Vicenç, segons han informat el Servei d’Emergències Mèdiques i els Bombers de la Generalitat.

Publicitat

L’accident s’ha produit poc després de les 9 del matí, quan s’ha combinat hipoclorit sòdic i àcid sulfúric, generant un núvol de clor. Tot i que la reacció no ha sortit a l’exterior de les instal·lacions, 23 persones que hi treballaven han hagut de ser ateses pel SEM, que hi ha desplaçat una estació de descontaminació i ha activat 11 ambulàncies. 11 dels afectats han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris.

Segons han explicat els Bombers, que hi han desplaçat sis dotacions, els afectats han patit diverses molèsties per l’exposició a la reacció química, motiu pel que se’ls ha trasllat als centres hospitalaris tot i tenir la consideració de ferits lleus. També han reiterat que la reacció ha estat molt localitzada en l’espai on es treballava i en qüestió de dues hores la situació ja estava completament controlada, sense que en cap moment hi hagi hagut risc per a la població.

Publicitat

Author: Vicenç Moliné