Un 57% de les dones majors de 15 anys de Castellbisbal han patit violència masclista en algun moment de la seva vida

2.884 dones castellbisbalenques majors de 15 anys han patit en algun moment de la seva vida algun tipus de violència masclista, segons un estudi fet pel Col.lectiu Flora Tristàn, que treballa per l’erradicació de les violències familiars. Aquesta dada representa el 57,3% de les dones majors d’aquesta franja d’edat, segons ha informat l’Ajuntament.

Publicitat

Es tracta d’unes dades que estan basades en una investigació d’àmbit estatal que té per objectiu l’estimació del cost mitjà que genera la violència de gènere a la ciutadania. En aquest sentit, l’estudi confirma que l’impacte estatal se situa entre els 1.281 i els 1.300 milions d’euros.

I és a partir d’aquest estudi que el Col·lectiu Flora Tristan ha pogut extreure les dades sobre l’impacte en l’àmbit provincial, comarcal i també municipal a Catalunya. Així, de mitjana, les violències masclistes generen una despesa de 212 milions d’euros l’any. A Castellbisbal, però, segons aquesta campanya, el cost mitjà se situa prop dels 342.000 euros anuals.

Publicitat

En aquest sentit i coincidint amb el 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones, a Castellbisbal es van tornar a celebrar les jornades Drets per a Tothom entre les quals cal subratllar la XI Cursa contra la violència de Gènere on aquest passat diumenge van participar 504 persones. De les inscripcions es van recaptar un total de 4.320 euros que es destinaran “íntegrament a la Fundació AGI que treballa en la prevenció, intervenció, formació, sensibilització i la investigació en l’àmbit de la Igualtat i Atenció a les Dones i per a tots aquells col·lectius i persones vulnerables o en risc d’exclusió social”, segons ha confirmat el consistori.