Un 30% dels membres de les meses electorals a Castellbisbal han quedat exempts d’anar-hi

Eleccions

Gairebé un de cada tres membres de les meses electorals designats a Castellbisbal per les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de Febrer no hauran d’anar-hi després d’haver presentat al·legacions al seu nomenament. En total, segons les últimes dades facilitades per la Junta Electoral de Terrassa, 46 dels 153 membres designats per sorteig per formar les meses han vist acceptades les seves sol·licituds per quedar-ne exempts.

Publicitat

La xifra és especialment alta comparada amb anteriors cites electorals degut a la situació de pandèmia que vivim, malgrat que des del Govern de la Generalitat s’ha assegurat que es prendran totes les mesures per garantir que s’exerceix el dret a vot de forma segura, tant per als votants com per als membres de les meses, que disposaran d’equips de protecció individual, doncs les persones en quarentena podran anar a votar, encara que hagin donat positiu en la prova PCR. Tot i això, formar part de col·lectius de risc davant el contagi de coronavirus s’ha contemplat com a motiu per no haver d’exercir de membre d’una mesa electoral.

Tot i les nombroses baixes entre els membres de meses designats, la Junta Electoral de Terrassa, de la que depén Castellbisbal, no ha previst de moment que hi hagi problemes per constituir les meses electorals el 14 de Febrer, com sí que s’ha contemplat a Barcelona, on s’ha valorat l’opció de buscar voluntaris.

Publicitat