Tribuna política PSC: 06/08/2018

S’acaba un nou curs polític a Castellbisbal, després del darrer ple municipal del mes de juliol. Ha estat un curs marcat pel trencament del pacte de govern entre AC i ERC. Tot i que la principal tasca de l’oposició és la de control al govern, també hem de vetllar perquè les polítiques importants que afecten directament al ciutadà es portin a terme. Aquesta responsabilitat també la ha demostrat el PSC, donant suport al pressupost municipal i pactant amb l’equip de govern les inversions a realitzar durant aquest exercici.

Publicitat

Un suport que no implica cap pacte concret amb AC, ni un xec en blanc per a l’equip de govern. Només respon a la voluntat del PSC que les trifulgues polítiques no afectin a la ciutadania de Castellbisbal.

Aquest suport ha implicat la elaboració d’un estudi que marqui les necessitats per a la construcció d’una residencia per a la gent gran; una línia d’ajuts a joves per transport públic; l’homologació de l’aula de formació i increment de formació ocupacional; increment dels serveis de neteja viaria, recollida d’escombraries i manteniment de parcs.

Publicitat

Una altra de les propostes presentades pel nostre grup, i que es duran a terme durant el 2018, serà la reconversió de la zona blava en zona taronja. Aquesta proposta va ser presentada pel PSC, a través d’una moció, al ple del mes d’Abril. La seva aprovació implicarà que a partir del final de la concessió de la zona blava, no es realitzarà un nou concurs i passarà a ser zona taronja. Continuarà sent un espai per aparcar limitat en el temps, però gratuït.

També estem contents d’haver aconseguit incorporar una partida al pressupost d’inversions, per l’elaboració de l’avantprojecte per construir un nou equipament a la illa esportiva que doni resposta a les necessitats del patinatge artístic. Una entitat que va en augment i que des de fa molt de temps reclama un espai adient per a la realització de la seva pràctica esportiva.

Els i les socialistes de Castellbisbal, també estem molt orgullosos d’haver lluitat des del primer dia en la defensa de la sanitat pública. Es per aquest motiu que celebrem que el Govern de la Generalitat consideri d’especial interès l’ampliació del CAP, que sempre ha estat necessari per garantir la salut pública dels castellbisbalencs i castellbisbalenques, i pel qual vàrem estar treballant des del PSC mentre estàvem al govern.

Tot i això, els i les socialistes de Castellbisbal continuarem treballant per millorar el nostre municipi. Per sort el canvi de govern a l’estat a comportat la eliminació de la llei que limitava la capacitat inversora dels ajuntaments, i això implicarà que el nostre municipi tingui la possibilitat d’invertir mes recursos per al proper exercici.

Aquest és un resum de la feina feta pel nostre grup, el PSC, així que volem aprofitar per desitjar als castellbisbalencs i castellbisbalenques unes bones vacances, un bon estiu… i us esperem el Diumenge 19 d’Agost a l’arrossada del PSC.

Bona Festa Major!