Tots som Castellbisbal, amb o sense Gabriel Rufián

Plovia però això no fou impediment perquè Gabriel Rufián omplís el Centre Cívic de Can Santeugini  diumenge, 20 de gener. Es va passejar primer pels carrers del poble xerrant amb tothom qui volia expressar les mancances i problemes que afecten la vida quotidiana dels habitants de Castellbisbal: el comerç, l’estat dels carrers, el repartiment dels pressupostos… Després va desplaçar-se fins als arrabales.

Publicitat

Urbanització Santeugini. A dos quarts d’una, a la sala polivalent. Puntualment, el Toni i la Isabel ens introdueixen a la realitat de la manca d’ètica i de les alternatives polítiques de Castellbisbal. Sense revengisme però sense oblidar la lliçó, ens expliquen com va anar i passen ràpidament a la descripció de la realitat  del poble i de les urbanitzacions. Es nota que n’han parlat amb els veïns i no es deixen problemes ni solucions. Després, cedeixen el micròfon al Gabriel.

Zero demagògia. Sense cridar. Demanant que els aplaudiments permetin travar el discurs. Amb la seguretat de qui viu el dia a dia del ruedo polític del govern central i està acostumat a fer front, amb respecte, claredat i contundència, a la corrupció, l’estultícia i la mala praxi de la política a Madrid. A Santeugini tots vam ser poble i ens vam aplegar persones des de Rubí fins a Martorell.

Publicitat

Fou a la urbanització on l’eslògan del cartell que l’anunciava va assolir el significat més rotund: Tots som Castellbisbal. I certament que l’hauríem estat escoltant fins a les quatre del matí tots els ciutadans de Castellbisbal, perquè la claredat d’exposició, l’humor i la sinceritat són un oratge d’aire fresc en un marc polític que no fa bona olor. El canviem?

Gràcies, Gabriel!

Xavier R. Lidón