Tots els grups municipals menys C’s aproven una moció en suport del model lingüístic català

Alternativa, el PSC, el PdCAT, i ERC van presentar i aprovar una moció a favor de la immersió lingüística catalana després que el govern de l’estat espanyol manifestés la intenció d’incloure la opció d’ensenyament únic en castellà, a les pre-inscripcions del curs vinent.

Escola Els Arenys
Publicitat

Aquesta mesura, que fins ara era competència de la Generalitat, arriba després de l’aplicació de l’article 155 que permet a l’estat espanyol incedir en matèries d’esenyament.

La moció aprovada al ple dona suport a la comunitat educativa de Catalunya, que ja s’ha manifestat en contra del posicionament de l’estat, i a les entitats que estan lluitant perquè no desaparegui, entre d’altres. També rebutja qualsevol incidència del govern espanyol en matèries lingüístiques i posa de manifest la importància de la llengua catalana com a mitjà per la conviència cultural i com a protecció del patrimoni. Exposa, que en cas que això s’apliqui, pot fer aprèixer segregació lingüística i pèrdua del coneixement per aquells infants castellanoparlants.

Publicitat

Cada grup demandant va expressar la seva opinió, remarcant els bons resultats i la importància que aquest model ha tingut al llarg dels anys. Ciutadans, per la seva banda, va votar en contra defensat la llibertat alhora d’escollir l’idioma igual que es fa al País Basc i “per aplicar percentatges iguals en la llengüa en la que s’imparteixen diferents matèries perquè el castellà no quedi exclòs completament”.

Publicat el 15 de març de 2018 a les 16h per Laura Grau