Tots els partits demanen reobrir el CAP les 24h però discrepen sobre com fer-ho

Entrada al Centre d'Atenció Primària de Castellbisbal. Font: CST
Entrada al Centre d’Atenció Primària de Castellbisbal. Font: CST

La moció per demanar la reobertura del Centre d’Atenció Primària (CAP) les 24h arribava consensuada per tots els partits i es va aprovar per unanimitat, però va ser un dels punts que més discrepàncies va crear entre els partits al Ple municipal de dilluns.

Publicitat

Proposada inicialment pel PSC, la moció demana a la Generalitat que es reobri el servei d’urgències les 24h al CAP, que des del 2011 tanca a les nits.

El debat de la moció, amb diversos membres de la Plataforma contra el tancament del CAP entre el públic, va girar entorn la forma d’aconseguir la reobertura i les competències de l’Ajuntament en aquest procés.

Publicitat

Mentre el PSC i CIU insistien en que l’Ajuntament no té competències per finançar la reobertura del servei, que hauria de córrer a càrrec de la Generalitat, Alternativa va reiterar la seva voluntat d'”explorar” aquesta possibilitat. El regidor de Salut, l’alcalde Joan Playà, de fet, ja ha mantingut diverses reunions amb els responsables del CAP i la Generalitat, als que ha fet arribar la disposició de l’Ajuntament per finançar la reobertura del CAP si no hi ha cap més solució.

Publicat el 29 de juliol de 2015 a les 10:00 per Vicenç Moliné