L’any del patrimoni reunirà totes les restes del retaule barroc de l’església

Antic Retaule de l'Altar Major de la parròquia de Castellbisbal.
Antic Retaule de l’Altar Major de la parròquia de Castellbisbal.

L’any del patrimoni, que s’inaugurarà amb la propera Festa Major d’hivern, serà l’ocasió per reunir totes les peces del retaule barroc de l’esglèsia que van sobreviure a la destrossa i posterior crema perpetrada per revolucionaris durant la Guerra Civil.

Publicitat

A partir de l’u de febrer, les peces que es conserven al museu de Vallparadís, a Terrassa, un relleu de major tamany que el que queda a Castellbisbal i dues estatues més, se sumaran a les peces que es conserven a l’església de Sant Vicenç, un relleu i tres estàtues.

Aquesta exposició, que en principi s’havia d’integrar a l’exposició sobre el patrimoni de Castellbisbal que hi ha ara mateix a Els Costals, es va decidir segregar i organitzar de forma separada “per evitar que peces tan importants quedéssin diluïdes en una exposició molt general”, segons explica el regidor de Cultura, Martí Ribas.

Publicitat

L’exposició s’organitzarà als Costals, tot i que el centre cultural només acollirà les peces vingudes de Terrassa. Les que es conserven a l’església es mantindran en la seva ubicació i els dos espais es vincularan amb visites guiades.

La mostra de les restes del retaule, encarregat per la parròquia l’any 1609, estarà complementada per l’exposició itinerant Art i Guerra, dissenyada pel Museu de Mataró i que mostra com, durant la Guerra Civil es van robar, malmetre o salvar moltes peces d’art religiós.

Actualitzat el 13 de gener de 2013 a les 18:38 per Vicenç Moliné