Tornen les Jornades Drets per a tothom i la Cursa contra la violència de Gènere

Les jornades Drets per a Tothom i la Cursa contra la violència de Gènere recuperen les seves activitats presencials després de més d’un any de pandèmia, reprenent el format que aglutina actes com el Dia Universal dels Drets dels infants, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i altres activitats relacionades amb la cooperació i la solidaritat.

Publicitat

Els actes començaran el diumenge 28 de novembre, al Parc Folch i Torres, on està prevista la Festa dels Drets dels Infants. A més, es faran activitats per a la promoció de l’Handbol amb motiu de les Jornades del Mundial Femení d’Handbol que se celebren de l’1 al 19 de desembre o un tast de marxa nòrdica.

Durant aquesta jornada també es podrà participar de manera solidària amb el projecte Posa’t la gorra que té per objectiu recaptar fons per al manteniment de La casa del Xuklis d’Afanoc, casa on s’acull gratuïtament als familiars d’infants i adolescents amb càncer que s’han hagut de desplaçar per raons de tractament.

Publicitat

El mateix diumenge 28, també està previst recuperar el format de la Cursa contra la violència de gènere amb un circuit aproximat de tres quilòmetres pel nucli urbà. Aquesta edició, els participants podran penjar una fotografia amb alguna de les lones o banderoles que trobaran penjades durant el circuit i etiquetar-les amb el #CBContraViolenciaGenere. A banda d’això, enguany el consistori proposa nous actes com les sessions exploratòries des de la perspectiva de gènere que tenen per objectiu identificar els espais conflictius relacionats amb els protocols sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i contextos d’oci.

En aquest sentit, el 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere es farà la lectura del manifest contra la violència masclista. A continuació, a la sala Foller d’Els Costals es podrà veure l’espectacle inclòs en les activitats Drets per a tothom, El diario de Patri, a càrrec de Las Fritas.

Durant la mateixa setmana també es faran activitats per sensibilitzar als més joves aprofitant la Setmana de la Sexualitat i d’altres per a un públic més familiar. A més, en l’àmbit de la cooperació i solidaritat es projectarà la pel·lícula “Mediterraneo” que narra la història de l’ONG Open Arms.