Tornem al camí

El 15 de juny es va constituir el ple municipal al nostre Ajuntament. En aquest ple de constitució, el grup municipal del PSC va manifestar la seva voluntat de mantenir-se a la oposició, deixant al grup més votat governar en minoria.

Publicitat

Durant els darrers dies els grups de l’oposició hem estat en contacte amb l’equip de govern per tal de tractar els acords del ple on s’han d’aprovar, entre altres temes, els òrgans que han de posar en funcionament el nou ajuntament. Quina ha estat la nostra sorpresa quan se’ns va manifestar que no es convocaria el ple ordinari que en principi estava previst per l’últim dilluns de juliol, degut al retràs en la constitució de la comissió informativa que ha de tractar els temes que han d’anar a ple.

El nostre grup es va manifestar en desacord a haver d’esperar fins al 30 de setembreper a poder exercir les nostres funcions. La principal funció de l’oposició municipal és la de fiscalitzar i controlar a l’equip de govern. I a Castellbisbal estarem 4 mesos sense poder fer aquesta tasca (ja que l’últim ple ordinari va ser al  passat maig). Segons va explicar l’alcalde, “l’equip de govern només té un tema per tractar al ple”.

Publicitat

També ens va sorprendre que, al manifestar la necessitat de convocar aquest ple,la resta de grups de l’oposició no protestés i manifestés que si només hi havia un punt, que no calia convocar el ple municipal.

El fet que l’equip de govern només tingui un punt per tractar al ple, no vol dir que al poble no hi hagin temes importants a tractar i que al grup del PSC ens preocupen.

Temes tan importants com la seguretat ciutadana, davant els fets que s’han estat produint en les darreres setmanes i els actes incívicsque des de fa mesos pateix la illa esportiva. També ens preocupa la situació del comerça Castellbisbal, que sembla que poc a poc va desapareixent. O el mal funcionament del bar de la illa esportiva i del centre cívic de Can Santeugini (que són concessions municipals). Sense oblidar-nos del problema que tenen els bars del poble amb la normativa de terrasses, aquesta ordenança ja no es tractarà com a mínim, fins al setembre, quan ja no sigui tant necessari fer-ho.

Ara, haurem d’esperar al 30 de setembre per saber quin és el posicionament de l’equip de govern sobre aquests temes que ens afecten al nostre dia a dia. Els veïns i veïnes de Castellbisbal no es mereixen un govern que s’atura per una campanya electoral o perquè comencen les vacances.

Des del grup municipal socialistacontinuarem treballant sense descans per tal promoure solucions als problemesque afecten cada dia als nostres veïns i veïnes amb la mateixa proximitat i dedicació que ens caracteritza.

Perquè Castellbisbal, ho mereix.