Toni Pons presenta la seva candidatura al costat de Gabriel Rufián

El líder de l’agrupació local d’Esquerra Republicana, Toni Pons, repetirà com a candidat a les eleccions municipals del maig. En la presentació oficial, el passat diumenge, va comptar amb el diputat del Congrés Gabriel Rufián.

La presentació es va fer al centre social de Can Santeugini
Publicitat

Més de cent persones van assistir a l’acte, que es va celebrar al centre social de Can Santeugini, i que va ser presentat per la fins ara número dos i ex-regidora d’ensenyament Isabel Méndez. Pons va fer un repàs per les accions portades a térme durant el temps que va ser regidor de promoció econòmica: baixada de l’atur, professionalització de l’associació de comerciants, la creació de la targeta de compradors o el corretapes, i va elogiar el compromís, l’actitud i la feina dels altres dos ex-regidors d’ERC, Méndez i Sergi Bonilla, abans de trencar el pacte amb Alternativa. Va deixar anar alguna crítica del seus antics companys de govern, de qui va evidenciar les dificultats d’entesa i la negativa de complir amb els compromisos de transparència.

Rufián, Méndez i Pons

Abans de donar pas a Gabriel Rufian, Pons va aprofitar que es trobava a Santeugini per comprometre’s amb els veïns i les veïnes d’aquesta i les altres urbanitzacions. Encoratjant la nova junta de l’Associació de Veïns La Solana, va proposar la creació d’una biblioteca i la millora en la cobertura mèdica, policial i la freqüència del transport públic.

Publicitat

Gabriel Rufián per la seva banda, va dirigir un discurs de caràcter nacional. Recordant als seus companys de partit i els de JxCat empresonats i a l’exili, va fer una crida a l’entesa d’aquells que treballen per la República Catalana. Va ser molt crític amb Vox i amb Ciutadans, de qui va dir que són el mateix “maquillats de manera diferent” i va animar a crear una resistència sobre “aquests partits feixistes” durant les eleccions municipals.

Més de 100 veïns van assistir a l’acte

A la tanda de preguntes, Pons va afirmar que estaria d’acord de governar en coalició amb altres partits independentistes, i no va desvelar la llista definitiva de candidats que l’acompanyaran a les eleccions municipals.