Suspesa l’activitat esportiva durant 15 dies per prevenir el contagi del coronavirus

Publicitat

L’activitat esportiva d’esports d’equip aquest cap de setmana i el proper ha estat suspesa per ordre del govern amb l’objectiu de prevenir la propagació del coronavirus, una malaltia que l’Organització Mundial de la Salut ja ha qualificat de pandemia global i que a Espanya ja ha infectat a més de 2.100 persones.

Les diferents federacions ja han comunicat als equips de futbol, basquet, handbol i korfbal, entre d’altres, que a partir d’avui i durant com a mínim 15 dies no es podran disputar partits per evitar nous contagis.

Publicitat

Tot i que a Castellbisbal, segons han informat des del consistori, encara no s’ha detectat cap cas de coronavirus, els diversos equips locals ja han començat a suspendre també els entrenaments, com han decidit els equips de futbol de la UE Castellbisbal i la Penya Blaugrana i el club de Handbol, segons ha pogut saber 772.cat. Altres clubs com el Club Korfbal Castellbisbal han suspès els partits però mantenen els entrenaments i altres estan valorant quina és la millor opció, a l’espera de les mesures que pugui prendre l’Ajuntament. El Club Petanca Castellbisbal, per la seva banda, també ha suspès les seves activitats.

La suspensió de l’activitat esportiva arriba enmig d’una bateria de mesures d’urgència per frenar la propagació del virus, com la prohibició de celebrar actes amb més de 1000 persones. A nivell local, de moment l’Ajuntament segueix les indicacions de la Generalitat i manté l’activitat de tots els serveis a la ciutadania, com explica en un portal web que ha habilitat amb informació de servei sobre el coronavirus.

Les autoritats sanitàries recomanen que en cas de presentar símptomes com malestar general, febre o tos així com dificultat per respirar, es truqui al 061 per rebre assistència telefònica. L’objectiu és no col·lapsar les urgències, evitar contagis de persones sanes o amb altres malalties i permetre la millor atenció dels casos realment greus.