Surt el sol al carrer de la Lluna

El govern municipal d’Alternativa desencalla la urbanització del carrer de la lluna.

Publicitat

Després de molts anys d’espera i de varis intents de resoldre la figura urbanística del balcó de l’ermita, en el ple municipal del mes de maig es va aprovar la modificació del pla d’ordenació urbanística (poum) que enceta de manera definitiva la futura urbanització del c/ de la lluna.

Explicat als veïns afectats el 19 de febrer del 2018, amb l’absència de tots els regidors de la resta de partits de l’oposició convidats expressament; els afectats varen poder fer arribar a l’alcalde i regidor de patrimoni urbà tots els seus dubtes i suggeriments. L’objectiu final és aconseguir que el procediment encetat ara, arribi al final del camí amb la satisfacció de tothom i després de molts (masses?) Anys d’intents frustrats.

Publicitat

La urbanització del c/ la lluna és una de les peces clau del programa d’alternativa per castellbisbal i de l’actual equip de govern. Entenem la necessitat i l’obligació de resoldre el que fins ara ha estat la façana del darrera del poble. Hem treballat conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (l’AMB) i els propis Serveis Tècnics de l’Ajuntament per impulsar de manera ferma la resolució actual ajustant a la baixa el costos previstos inicialment. L’experiència professional de l’actual regidor, Salvador Segura, li va permetre donar un cop de timó canviant el rumb que portava aquest projecte. Parlant de tu a tu amb els tècnics des del seu punt de vista, va veure que hi havia un marge de millora important en benefici dels veïns en particular, i de tot el poble en general. D’aquesta gestió n’ha resultat una solució de perfil més sostenible, corregint els punts febles i accentuant els punts forts dels anteriors intents. Concretament s’han eliminat elements que no calien i s’han redistribuït les càrregues a pagar, de forma que els veïns paguen només pel terreny que els afecta, i la resta a càrrec de l’Ajuntament. Tenim molt clar, que en tot aquest procés, parlem i defensem l’interès general del municipi.

Per la tramitació d’aprovació d’aquest projecte, han calgut tres plens municipals i quatre mesos. Per la modificació del pla urbanístic, cal majoria absoluta del ple municipal i això vol dir que l’actual govern d’Alternativa per Castellbisbal, en minoria, no ho podia aprovar sol. El mes de febrer es va dur al ple amb el següent argument del regidor de patrimoni urbà per votar-hi a favor: “No s’ha de votar que no, per poder seguir parlant del com fer-ho i com solucionar-ho; ja que els veïns necessiten una solució a un pla de 8 anys encallat; i tindre la possibilitat de treballar amb una eina com aquesta per acabar el nucli urbà.”. Cap grup de l’oposició hi va donar suport perquè “tenien dubtes”. El mes de març ho vam tornar a portar al ple, amb resultat idèntic (excepte C’s que hi va donar suport); però amb una variació d’actitud per part dels grups de l’oposició que no hi estaven a favor: “calia resoldre aquest dubtes, i que buscarien la manera de parlar-ho amb els tècnics de l’AMB”. Per tant vam entendre que necessitaven temps per passar de formar part del problema a formar part de la solució conjuntament amb l’equip de govern d’Alternativa. Finalment, resolts els “dubtes”, ho vam portar al ple de maig on es va aprovar per unanimitat. A les hores (ens) fem la següent pregunta: calia i per què aquest camí amb tantes corbes?.

En definitiva, però, bé està el que bé acaba. L’objectiu del govern d’Alternativa per Castellbisbal, en aquest cas, no és altre que donar la dignitat formal i viaria a tot el poble. La interconnexió que tot el poble necessita entre Illa esportiva, Benviure i Casc Històric, ha estat la idea que ha acompanyat aquesta gestió, desencallant una situació on tots els grups municipals hi han treballat de manera ferma obrint camí per mols anys. Esperem poder donar els següents passos en la tramitació d’aquest projecte el més aviat possible, un cop sigui aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat.

Publicat el 26 de Juny de 2018 a les 11:00 per Alternativa per Castellbisbal

Author: Vicenç Moliné