Súmate es presenta a Can Santeugini

2013-10-19 12.43.56
D’esquerra a dreta: Francisco Martínez, Eduardo Reyes i Antonio Cuadrado

Prop d’una cinquantena de persones han assistit a la presentació que l’associació Súmate ha fet aquest dissabte al migdia al centre social de la urbanització de Can Santeugini, a Castellbisbal.

Publicitat

L’acte, que portava per lema “Juntos vamos a construir un nuevo País” l’ha iniciat el president de Súmate, Eduardo Reyes, qui en el seu discurs ha mostrat un clar posicionament a favor del dret a decidir, de la independència de Catalunya, i de la voluntat de crear un nou país més just democràtic i social.

Després de la introducció de Reyes, Francisco Martínez i Antonio Cuadrado, dos catalans nascuts en diverses regions d’Espanya, han explicat el seu testimoni, expressant què els ha portat a formar part de Súmate i defensar la independència de Catalunya. Tots dos han apuntat als diversos enganys que la societat ha viscut durant els últims anys.

Publicitat

2013-10-19 12.43.28En aquest sentit, Francisco Martínez ha expressat la seva confiança en que, a través de la independència, es crei un nou país a l’estil de Suècia o Noruega. En aquest sentit, ha reivindicat el paper de Súmate per demostrar que la societat està cohesionada independentment de la llengua que es parli.

L’acte, que s’ha celebrat íntegrament en castellà, també ha comptat amb el testimoni d’Antonio Cuadrado, nascut a Extremadura i vingut a Catalunya als anys 60. Cuadrado, ha explicat la seva experiència en la lluita pel drets de la societat i ha assegurat que “Nunca me he creído esta democracia”, i que per això ha lluitat, i seguirà lluitant.

Reyes ha estat l’encarregat de tancar la xerrada quan, emocionat, ha insistit en la importància de convèncer, parlar i informar a la gent i afirmant que Catalunya ho té tot per ser un dels països més rics i on es pugui viure dignament.

Publicat el 19 d’octubre de 2013 a les 20:45 per Albert Miralles