Som republicans

Ara fa 87 anys que va néixer ERC, dins d’un moment molt difícil políticament parlant.  L’any 1931 començà el llarg camí que ens ha dut fins ara i que en tot aquest temps ha protagonitzat tota mena de situacions com ara el temps de la clandestinitat o el pitjor que li pot passar a un partit polític que és que sigui l’únic que durant la Segona Guerra Mundial el seu president hagi estat empresonat, torturat i executat com ho va fer el règim franquista l’any 1940 amb Lluís Companys.

Publicitat

Sembla que la història es repeteix i en aquests moments tenim el president del nostre partit empresonat injustament a Estremera.

Ara  s’ha intentat fer una independència democràtica al Parlament de Catalunya i la repressió de l’Estat Espanyol ha estat fulminant, carregant-se de passada tot vestigi de democràcia dins  les altes institucions de l’ Estat. I tot això per no fer un Referèndum pactat!!! I ho saben PP, PSOE (PSC també) i Ciudadanos, però també callen Podemos i la resta de partits representats al Congreso, no fent fora el partit més corrupte de l’Europa Occidental al capdavant del qual hi ha un desconegut M.Rajoy, que es veu que no se sap ben be qui és. Increïble!!!

Publicitat

La situació política al nostre país no és normal ni ho serà per una simple raó: l’independentisme no pot fer-se seu un Estat Espanyol  com el que tenim. Un estat que ha tornat a vetar la possibilitat de jutjar els crims del franquisme. És així.

Hi ha pel cap baix uns dos milions de catalans a qui l’Estat ha deixat de representar i protegir,  ans al contrari, ens castiga amb l’abús de poder dels seus jutges i jutjats, com la llei Mordassa que permet encausar persones que es posen un nas de pallasso o que canten cançons amb denúncies polítiques….

Deixant d’invertir a Catalunya en les infraestructures que li calen per esdevenir competitius en un món globalitzat, empobrint  la gent per garantir que els “seus” no perdin ni una miqueta el seu nivell de vida a costa de polítiques econòmiques extractives, burocratitzant al límit les entitats més properes al ciutadà i donant-los respostes lentes a qui té problemes immediats; els desnonaments no paren de créixer a Barcelona, els salaris són precaritzants que no deixen viure amb dignitat, perquè les empreses, tant públiques com privades ho han externalitzat tot.

Nosaltres, tot i tenir els elements en contra, fake news incloses, sempre hem volgut el millor pels nostres conciutadans, creiem que els valors republicans són l’eina que ens pot treure de l’atzucac i ens han de fer ser millors persones més solidaries amb els més necessitats i construir una convivència realment diversa i democràtica, no per la imposició del que pega amb porres més fort, i en això no defallirem mai, perquè mai hem defallit, en aquests 87 anys d’història.

Adjuntem els enllaços de les tristes notícies d’última hora que ens deixen sense paraules!

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-carta-de-marta-rovira-i-el-video-dhomenatge-emotiu-que-li-ha-fet-erc/?f=rel

https://www.vilaweb.cat/noticies/llarena-envia-a-la-preso-turull-rull-forcadell-romeva-i-bassa/

https://www.vilaweb.cat/noticies/turull-sacomiada-dediqueu-totes-les-energies-a-defensar-pacificament-la-democracia-i-la-dignitat-de-catalunya/

Publicat el 25 de Març de 2018 a les 13:00 per la secció local d’ERC

Author: Vicenç Moliné