Sí que votarem, sí

En solidaritat amb les víctimes i la repulsa del terrorisme, ja vam obrar en conseqüència el mateix dia 17, en què els atemptats de les Rambles i de Cambrils van anar a coincidir amb el nostre Berenar pel Sí, dins de la Festa Major. Allà estava a punt en David Bonvehí i ell mateix ens va proposar anul·lar la part política de l’acte, el seu parlament va quedar posposat i, en compensació, amb els gairebé cent participants al Berenar, vam fer un dels primers minuts de silenci del degotall clamorós de silencis que van venir després arreu del país i del món. Ara i aquí, que tenim espai per escampar el nostre clam, volem fer constar el rebuig absolut a aquestes barbaritats.

Publicitat

Queda dit, i no relacionarem aquest deure amb el que direm a continuació en aquesta columna política. Cada cosa al seu lloc.

Política, ara i fins a l’1 d’octubre, és dedicar-nos al Referèndum perquè ha arribat l’hora de treballar a totes pel . Ens queda aquest mes de setembre, i anar per feina vol dir concentrar-nos en allò que és útil al .

Publicitat

El més negatiu que tenim ara sobre la taula és l’escepticisme:

―Vols dir que votarem?

―És clar que votarem! Europa, i l’ONU i l’OTAN, tothom està pendent de quines violències aplicarà Rajoy per impedir-ho. I, sobretot, de quin serà el resultat del Referèndum.

Tots els titulars i les amenaces que ens arriben són notícies que hem de seguir dia a dia però sense obsessionar-nos-hi. Ja hi ha companys que se n’ocupen i saben com respondre-hi.

Nosaltres, els que volem que guanyi el , hem de fer el que puguem i no fer menys del que el que puguem.

Al Partit Demòcrata de Castellbisbal fem el que ens toca fer. Hem incrementat l’esforç recuperant el porta a porta a les famílies i els veïns que creiem que ens són políticament propers. Ara que hem tornat a aquest contacte directe descobrim amb molt de gust com és de positiu, perquè primer de tot som persones i ens agrada la proximitat.

Fer una campanya porta a porta no és només gentilesa, és un intercanvi d’afecte i d’informació; ara explicarem una història que ens va emocionar molt:

És la història d’una iaia que fa anys que no pot sortir de casa, no es pot valdre. D’altra banda, aquesta iaia va deixar de votar, d’anar a votar, decebuda i ofesa pel que va considerar una traïdoria. La novetat, per sorpresa dels familiars, és que ara ha demanat què s’ha de fer per votar, perquè vol votar l’1 d’octubre, i vol votar que. Els familiars ens pregunten si podrà votar per correu. Sap molt greu contestar que no podrà votar d’aquesta manera, perquè Correus és un servei exclusiu de l’Estat i la Generalitat no té alternativa. Quina llàstima si s’ha de perdre aquest vot tan sentit.

Aquests dies tot porta adjuntat el mateix missatge: als catalans ens cal un estat propi sobirà, fins i tot en el detall de tenir un “Correus” català. Per això hem de posar moltes banderes als balcons, moltes estelades, moltes banderoles amb el . Parlar amb veïns i amics indecisos o temorosos. Assistir a tots els actes unitaris de Castellbisbal pel i els propis de cada agrupació sobiranista, per fer pinya. I, sobretot, el més imprescindible: fer la manifestació de l’11 de setembre pel més gran que mai s’hagi vist. I encara més important: l’1 d’octubre estar preparats i decidits a votar «volem que Catalunya esdevingui una República Independent».

Publicat el 3 de setembre de 2017 a les 18:30h per la secció local del Partit Demòcrata de Castellbisbal (pel Sí)