Setmana de Nadal

Després d’una setmana marcada per les temperatures suaus i el sol com a protagonista, la depressió situada a les costes atlàntiques de les Illes Britàniques ens portarà algun que altre episodi de nuvolades divendres i dissabte. A finals del cap de setmana tornarà a aparèixer el sol, cosa que farà que augmentin les temperatures, que poden arribar als 20ºC de màxima al migdia.

Publicitat

El dilluns i el dia de Nadal estaran marcats per una nova aparició de núvols que poden deixar alguna precipitació i baixada de temperatures al voltant d’uns 3 o 4 ºC respecte al diumenge.

De nou per Sant Esteve s’obriràn clarianes tot i que les temperatures es mantindran entre els  7 i 15ºC.

Publicitat

 

Saps què és una depressió?

També denominada com a cicló, borrasca o baixa (sol estar representada als mapes amb una L, una T o una D). És una zona encerclada  a l’atmosfera on les pressions són més baixes que als seus voltants. Aquest canvi de pressió provoca l’aparició de masses de núvols  i vents per contrastos de temperatura. Les depressions doncs, sempre van associades a inestabilitat atmosfèrica i baixades de temperatura. La situació contraposada és l’anticicló (Representats amb una H o A). Així doncs, la combinació d’aquests dos fenòmens i com se situen a l’atmosfera són els que composen els episodis diaris de precipitacions, temperatures, humitat, etc.

 

Publicat el 20 de desembre de 2012 a les 20:00 per Isidre Lorenzo

 


  Share: