Sembla que el Juliol i l’estiu arriben agafats de la mà

I després d’uns dies més característics de finals d’estiu, amb temperatures més aviat suaus o fresques, alguna pluja i vent, sembla que finalment l’estiu arribarà amb el juliol.
Tot i que no ens en desfarem definitivament dels núvols, sembla que aquests cada cop són més febles i porten menys probabilitats de pluja. El dia en el que potser notarem una crescuda de la massa nuvolosa és la nit de dissabte a diumenge, tot i que a partir de diumenge al migdia, aquestes masses.
Pel que fa a les temperatures, aquestes si que ens deixen entreveure l’entrada d’aquest desitjat estiu. Poc a poc, i de forma ascendent passarem dels 28ºC de màxima als que arribarem avui fins als 30ºC que arribarem el dilluns dia 1 de juliol, i encara sembla que el mercuri pujarà fins a marcar els 34ºC de màxima a finals de la setmana que ve. Les mínimes seguiran la mateixa tendència pujant 2ºC dels 16 als 18ºC.

Publicitat

Sabies que ens espera aquest estiu?

Sol d'estiu
Sol d’estiu

Segons estudis de l’Observatori Astronòmic Nacional, aquest estiu, va començar divendres passat 21 de juny a les 7 hores i 4 minuts i acabarà el dia 22 de setembre quan començarà la tardor, amb un total de 93 dies i 15 hores.
Podrem tenir ocasió d’observar 2 pluges de meteorits a simple vista: les delta Acuàrides el dia 30 de juliol i les Perseides que el seu màxim serà aproximadament el 12 d’agost. Tindrem tres llunes plenes (22 de juliol, 21 d’agost i 19 de setembre) i podrem observar les constel·lacions més típiques d’aquesta estació (Casiopea, el Drac, les dues Osses, la Corona Boreal,…) amb més claredat coincidint amb les llunes noves (8 de juliol, 6 d’agost i 5 de setembre).
Per últim, el dia 5 de juliol, es produirà l’afeli entre la terra i el sol. Aquesta paraulota defineix el moment en el que es dona la màxima distància entre el Sol i la Terra, que aquest cop serà d’una mica més de 152 milions de km.

Publicitat

Publicat el 27 de juny a les 19:26 per Isidre Lorenzo

  Share:

Author: Albert Miralles