Seguiment desigual de la vaga de mestres a Castellbisbal

La vaga convocada pels principals sindicats de mestres per aquesta setmana, concretament els dies 15, 16 i 17 de març, ha tingut un seguiment desigual en funció del centre, segons ha pogut saber 772.cat.

Publicitat

Així, mentre centres com l’escola Mare de Déu de Montserrat han registrat “molt poca adhesió a la vaga” i s’ha pogut mantenir l’activitat normal sense incidents, altres centres han registrat un alt nivell d’adhesió a la vaga, especialment el primer día.

És el cas de l’institut-escola Les Vinyes, on segons ha explicat la seva direcció un 80% del professorat d’infantil i primària es va adherir a la vaga el dimarts, percentatge que va baixar al 70% dimecres i al 30% dijous. En el cas de secundària, només un 25% s’hi va adherir el dimarts, doncs aquesta setmana coincidia amb el projecte transversal que els grups realitzen amb entitats municipals o del territori i era impossible de moure.

Publicitat

Segons el director de Les Vinyes, Quim Preixens, el día que els infants d’infantil i primària van notar més la vaga va ser dimarts, doncs es van haver d’organitzar les classes amb els serveis mínims d’un docent per cada tres grups. “Hem passat els dos dies de màxima adhesió a la vaga fent activitats al pati i activitats plàstiques però en cap cas avançament de currículum”, apunta.

Al Benviure apunten que un 65% dels mestres s’han adherit a la vaga els tres dies i l’assistència dels alumnes també ha estat menor, entorn el 50-60%. Segons han apuntat des de direcció, a s’han fet només serveis mínims, prioritzant “activitats de reforç i lúdiques”.

Finalment, el claustre d’Els Arenys ha decidit abordar d’una forma conjunta la vaga i va votar majoritàriament adherir-s’hi el primer dia, el dimarts 15, decidint de forma conjunta també la cobertura dels serveis mínims. La resta de dies només s’hi ha adherit un mestre, segons ha apuntat la direcció. Dilluns es tornaran a reunir per votar l’adhesió als dos dies que queden de vaga, els dies 29 i 30 de març. Segons apunta la direcció del centre, “estem bastant indignats amb les decisions, gens consensuades, que s’estan prenent des de dalt”.

I és que la convocatòria de la vaga és la resposta dels mestres a reivindicacions pendents desateses així com especialment a diversos canvis que el departament d’Ensenyament vol aplicar a partir del curs vinent, que afecten als currículums però especialment al calendari escolar, que s’avançarà al 5 de setembre per als grups d’infantil i primària. Els sindicats critiquen la manca de diàleg i cerca de consens per part de la conselleria d’Educació i demanen posposar aquest nou calendari un any per consensuar-ne els detalls i les implicacions.