Sant Jordi torna a celebrar-se en pandèmia

La diada de Sant Jordi va ser la primera gran cita cultural que es va haver de suspendre per culpa de la panèmia. Els carrers plens de gom a gom amb paradetes per la Plaça de l’Església i els carrers propers van deixar pas a una crida a decorar els balcons amb domassos i els esforços de comerciants com la llibreria La Barretina per mantenir la tradició de regalar llibres. A l’edició del Juliol, quan se suposava que s’hauria superat la pandèmia, s’hi va sumar la floristeria Floristalia, oferint les tradicionals roses de Sant Jordi.

Publicitat

Un any després, la diada seguirà sense assemblar-se al que era abans de la pandèmia però l’Ajuntament recuperarà bona part de la programació cultural, amb aforament limitat i inscripcions prèvies sempre que sigui presencial, al pati de l’Esbarjo com a epicentre, acollint concerts, tallers i lectures de contes i poemes. Els Costals, tant l’auditori com la Biblioteca, acolliran la resta d’actes presencials, exceptuant la presentació del llibre Castellbisbal, dos segles i mig d’estudi demogràfic, que es celebrarà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

En paral·lel al gruix d’actes oficials, previstos per la setmana que culmina amb la diada de Sant Jordi, els tradicionals comerços que surten al carrer en aquesta data no faltaran tampoc enguany a la cita. Floristalia, que celebrarà el seu primer Sant Jordi després d’obrir al Setembre, instal·larà una parada durant tot el dia a les portes de la seva botiga, al carrer Pi i Margall número 10. Segons apunten, tindran roses de tots els colors però reconeixen que l’estrella serà, com cada any, la vermella. A part de les classiques roses individuals, també tindran rams especials i peluixos de Sant Jordi.

Publicitat

Per la seva banda, La Barretina també instal·larà una parada davant la llibreria, al carrer Major, el dimecres, dijous, i divendres, la diada de Sant Jordi, quan per la tarda, de 16:30 a 20:00, també prepararà una jornada de signatura de llibres per part de diversos autors locals.


  Share: