Salut Pública investiga l’origen d’un brot de legionel·losi a Castellbisbal

El Departament de Salut de la Generalitat està investigant un brot de legionel·losi que es va produir durant el mes de novembre a Castellbisbal, segons ha informat el departament a través d’una nota de premsa.

Publicitat

El primer cas es va detectar el 30 d’octubre i fins al 25 de novembre se n’han detectat s’han detectat 8 més. Segon h informat Salut, es tracta de 6 homes i 3 dones d’entre 69 a 89 anys, veïns de Castellbisbal, i que en tots els casos van requerir ingrés hospitalari.

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental per part del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Vallès Oriental, i el Servei de Salut Pública del Vallès Oriental de la Subdirecció Regional de
Salut Pública a Barcelona, es van iniciar el mateix dia que es va detectar el brot. “S’ha recollit la informació clínica i epidemiològica necessària per delimitar on han pogut contagiar-se i s’han dut a terme inspeccions a les instal·lacions de risc del municipi de Castellbisbal, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua i recollida de mostres d’aigua d’aquestes instal·lacions per analitzar”, ha detallat la Generalitat.

Publicitat

Com a mesura cautelar, des del mateix moment d’inici de les inspeccions s’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc de tots els circuits implicats en la investigació dels quals s’han recollit les mostres. En aquest sentit, els tècnics han recollit 27 mostres d’aigua d’aquestes instal·lacions, que s’estan analitzant i estan pendents de resultats.

“No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies”. En aquest sentit, s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, i s’ha informat a tots els centres hospitalaris de la zona així com als centres d’atenció primària.


  Share: