S’activa en fase d’alerta el Pla local de protecció civil per alt risc d’incendis forestals a Castellbisbal

L’Ajuntament ha activat aquest dijous el Pla local de protecció civil atès l’alt risc d’incendis forestals, davant la previsió d’altes temperatures i l’activació de la fase d’emergència del Pla d’emergències de la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

D’aquesta manera, el Pla d’emergències posa en marxa una sèrie de mesures de prevenció i restriccions que s’hauran d’aplicar fins al 17 d’agost a les 00:00 hores, a 279 municipis que es troben en el nivell més alt d’alerta de risc forestal (nivell 3 del Pla Alfa), entre els quals es troba Castellbisbal.

Publicitat

D’entrada, s’activa la prohibició de la circulació motoritzada pels camins forestals i medi natural. En aquest sentit tot i no tractar-se d’una prohibició, l’Ajuntament recomana no accedir-hi a peu o amb qualsevol altre mitjà de transport sense motor.

En segon lloc, les activitats agrícoles que comporti l’ús de maquinària estaran prohibides entre les 10.00 i les 20.00 hores, exceptuant la recollida de la fruita. A més, totes les activitats de crema queden suspeses a Castellbisbal.

D’altra banda, queden suspeses les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres tot i que el consistori encara està fent les gestions per confirmar si les obres del corredor del mediterrani també quedaran aturades donat que passen per zones forestals del municipi, segons ha comunicat l’Ajuntament.

En aquest context i davant les previsions d’altes temperatures, l’Ajuntament ha intensificat la vigilància que amb la Policia Local reforçarà els patrullatges a fi de garantir el compliment d’aquestes mesures i restriccions i, a més, ha demanat el suport dels voluntaris de Protecció Civil i ADF.

Tanmateix, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per tal d’evitar el risc d’incendis. En concret, demana precaució amb qualsevol activitat perillosa que pugui comportar l’inici d’un foc com per exemple les barbacoes, el llançament de burilles sigui enceses o mal apagades, vehicles motoritzats, etc. I aconsella que davant qualsevol indici de foc, trucar sempre al 112 immediatament.