Rosa Regàs reivindica el fet feminista en les Jornades per la Igualtat 2013

Yolanda (esquerra)i Rosa Regàs(dreta)
Yolanda Villalón(esquerra) i Rosa Regàs(dreta)
Foto: Biblioteca

Unes seixanta-cinc van ser les persones assistents a la xerrada que l’escriptora Rosa Regàs va dur a terme dimecres a la tarda a la biblioteca Josep Mateu i Miró de la nostra vila. L’acte, emmarcat dins les Jornades per la Igualtat organitzades per l’Ajuntament per commemorar la setmana de la Dona, va ser un toc de reflexió a aquesta jornada reivindicativa.

Publicitat

Després d’una presentació de la regidora d’Igualtat, Inés Conde, i d’una introducció de la biografia i trajectòria de Regàs a càrrec de Yolanda Villalón, directora de la biblioteca, Regàs va iniciar una xerrada en que va destacar algunes anècdotes de la seva vida que il·lustraven el com havia influït el fet de ser dona en la seva vida personal i professional. Gràcies a elles, va poder parlar del fet feminista i de la igualtat en la seva ponència. Al final de la xerrada hi va haver un torn obert de preguntes en que el públic assistent va poder preguntar i debatre els temes tractats. Per cloure l’acte, l’escriptora va signar exemplars dels seus llibres al públic assistent.

Rosa Regàs a la Biblioteca
Rosa Regàs fent la seva ponència
Foto: Biblioteca

Rosa Regàs va nàixer a Barcelona l’any 1933 i va passar part de la seva infància a França. Es va casar i va ser mare essent ben jove i un cop va tenir dos fills va decidir anar a la universitat. Llicenciada en Filosofia per la Universitat Central, ha estat editora, traductora a l’ONU i escriptora. Als 57 anys va publicar el seu primer llibre, i des de llavors han aparegut altres divuit entre novel·les, assajos i llibres de viatge. És guanyadora de diversos premis; l’últim per la seva obra “Música de cambra”, en què narra la història d’un amor truncat entre una dona d’herència republicana i un jove de classe alta en la postguerra barcelonina.

Publicitat

Altres actes que s’han celebrat aquests dies en el marc de les Jornades per la Igualtat, que va començar divendres passat (dia internacional de la dona) i s’allargarà fins aquest cap de setmana, han estat la melé de petanca per dones, una xerrada de la Fundació Vicente Ferrer i una altra sobre publicitat, combinada amb una passejada fins la font de la Botzegada organitzada per l’associació Castellbisbal Agrupació de Dones Actives.

Publicat el 14 de març a les 18:00 per Albert Miralles.