Repunt en l’índex de risc de rebrot a Castellbisbal el dia que s’aixequen algunes restriccions

El nombre de nous casos de coronavirus segueix a l’alça a Castellbisbal a 10 dies de Nadal i el mateix dia que han entrat en vigor noves normatives que relaxen les restriccions a la mobilitat i la vida social imposades per la Generalitat.

Publicitat

En total, segons les dades oficials a Castellbisbal s’han detectat més de 30 nous casos els darrers 15 dies, 23 dels quals només la darrera setmana. Això ha disparat el índex de reproducció del virus a 2,27 quan fa només una setmana estava per sota de 1, el nivell que marca la diferència entre la reducció o el creixement dels contagis.

Això ha tornat a disparar l’índex de rebrot per sobre dels 500 punts, el que les autoritats consideren com un “risc molt elevat”, quan fa set dies era de només 14 punts.

Publicitat

Aquestes dades arriben el mateix dia que entren en vigor les noves normes aprovades pel Procicat, que a partir d’avui permeten celebrar actes culturals amb aforaments de fins a 1.000 persones o actes religiosos o unions civils amb fins a 500 assistents. A partir de divendres, el confinament permitreal que fins ara era municipal s’ampliarà a la comarca i es permet la reobertura dels centres comercials amb fins a un 30% de l’aforament.