Reobre el parc de l’Ermita després d’una àmplia reforma

El parc de l’Ermita torna a estar obert al públic després d’una àmplia reforma que s’ha allargat sis mesos i que ha permés ampliar els usos de l’espai. Els treballs no han canviat l’estructura del parc però han suposat un arranjament general, especialment a la zona del mirador del Llobregat, i han incorporat un espai per a gossos, una de les grans novetats, i consolidat l’espai per a activitats educatives.

Publicitat

Una de les novetats ha estat l’enèsim canvi d’us de la pista ubicada a l’entrada del parc, que va començar com a pista esportiva, es va reconvertir en skatepark i finalment va quedar com un espai polivalent on s’havia arribat a ubicar una carpa per acollir concerts i festes a l’hivern. Ara, amb quatre canastes -dues de bàsquet (oposades) i dues de korfbal, recupera l’ús esportiu.

El parc també ha incorporat un mòdul de Naturaula: un nou espai per a activitats educatives amb les famílies i escoles. Aquest equipament, que substitueix la caseta-contenidor provisional instal·lat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, servirà per consolidar l’oferta d’activitats d’educació ambiental al voltant de l’ecosistema del parc organitzades per l’AMB.

Publicitat

I és que la transformació, finançada a mitges per l’Ajuntament (171.506 €) i l’AMB (153.392 €), consolida el parc de l’ermita dins la xarxa de parcs metropolitans, a la que es va incorporar el 2019 i que consisteix en un conjunt de 52 espais verds en què l’AMB en fa una gestió i manteniment integrals.

Des de l’organisme metropolità, que aquest matí ha participat en la inauguració del parc amb la visita d’Albert Gasull, director d’Espai Públic, juntament amb l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, destaquen que l’actuació del parc de l’Ermita “és un exemple de transformació i millora d’un espai verd ja existent i realça el conjunt de competències de l’AMB en el territori, incloent la planificació urbanística fins a la gestió integral, passant pel disseny de nous espais, la millora d’altres de prèviament existents i la promoció de programes educatius, de dinamització i promoció que descobreixen els valors d’aquests espais.