Recomençar de nou

esquerraSovint, en un procés de negociació, hi ha d’haver una certa generositat per totes les parts per tal d’arribar a l’objectiu desitjat; en el nostre cas, era fer un pacte de govern estable durant els propers quatre anys.

Publicitat

Aquesta generositat comporta, bàsicament, haver de renunciar a part del teu programa electoral per tal d’acceptar propostes  que porta l’equip amb què vols pactar i, d’alguna manera, fer-les teves encara que no hi estiguis conforme en la seva totalitat.

Per tot això, Alternativa i ERC s’han posat a treballar per tal d’unir els programes electorals respectius i fer-ne un, que es farà públic en les properes setmanes i del qual ens hem compromès, com mai s’havia fet abans, a fer un seguiment constant d’acompliment.

Publicitat

Així doncs, de ben segur que haurem de renunciar a algun dels nostres punts programàtics per tal d’arribar a un bon acord. Un cop hi arribem, però, i aquest sigui ratificat per les respectives assemblees serà també el nostre: serem fidels a aquest nou programa per respectar-lo amb totes les seves conseqüències i també tindrem prou legitimitat per demanar que sigui respectat.

Només si ambdues parts aconseguim crear una estructura de govern potent i sòlida actuarem com una sola veu, per això, serà imprescindible que hi hagi una comunicació constant i transversal entre diferents regidors, tècnics i el personal de les diferents regidories.

En els propers mesos hem d’intentar crear uns fonaments prou sòlids per tenir aquest govern fort i cohesionat que necessitem, ja que només així podrem començar a construir els pilars d’una relació que sigui ben avinguda i duradora.

Ara bé, habitualment, en qualsevol acord polític el partit petit sol ser el més perjudicat a mitjà i llarg termini i és per això que l’equip d’ERC ja ens hem posat en funcionament per tal que un excel·lent equip de persones treballin des de l’Àrea de Comunicació per tal de donar a conèixer, als militants, amics i simpatitzants d’ERC i a tot el poble en general, la tasca que duran a terme els tres regidors de la formació a l’Ajuntament de Castellbisbal, així com el programa d’actes i activitats que organitzarà la secció local a partir del proper any 2016.

Tot i això, volem fer una crida a totes aquelles persones que volen sentir-se partícips del moment de construcció nacional que estem vivint, per tal que ens vinguin a conèixer i a col·laborar amb nosaltres. La multiplicació de poques estones per molta gent és igual a un èxit a llarg termini o, el que és el mateix, a la consolidació d’ERC al poble de Castellbisbal.

No oblidem, però, les eleccions plebiscitàries del proper setembre, que són les que no ens han deixat fer de cap altra manera; en aquest sentit, estem orgullosos de col·laborar amb CiU, Alternativa i l’ANC,  ja que tots tenim el mateix objectiu final : aconseguir la independència del nostre país al més aviat possible.

Avui en dia, parlar d’independència ja no és una utopia però és evident que el tren que ens portarà cap aquesta estació tampoc no passa cada dia, per la qual cosa demanem el màxim grau d’implicació possible en tot aquest procés que començarà el 27-S perquè, realment, aquest dia serà quan tot comença, quan tot recomençarà de nou.

Toni Pons

Portaveu d’ERC a Castellbisbal

toni.pons@castellbisbal.cat

Author: Vicenç Moliné