Recollida de material solidari per als refugiats

El passat 2 de desembre llançàvem a través de les xarxes socials, el missatge per a recollir material per als refugiats a Dunkerque.

Publicitat

No és la primera vegada que des de la CUP Potaroja fem una crida per donar un cop de mà a diferents ONGs que estan dia a dia, ajudant a les persones que han fugit dels seus països a causa de la misèria, les guerres, la por a ser condemnats per les seves creences, religions, etc. Gent que posen en risc les seves vides i la de les seves famílies, per intentar trobar un lloc segur, a on poder trobar un sostre per viure-hi, o poder tenir un plat per menjar. I això no està passant molt lluny del nostre país, de la nostra terra… això està passant a Grècia, a Polònia, a França, etc. Països de la Unió Europea!!, a on els agrada dir amb la boca ben grossa què, és una Unió de llibertat, democràcia i drets humans, i a l’hora de la veritat, no deixa de ser una façana del negoci que ens agrada anomenar SOCIETAT DEL BENESTAR!!!.

L’any 2020 vàrem fer la recollida per col·laborar amb SOS REFUGIATS CATALUNYA, per tal d’ajudar als refugiats a Grècia. La resposta de les nostres veïnes va sobrepassar les nostres expectatives i l’ajut va poder arribar al seu destí.

Publicitat

Aquest cop, vàrem contactar amb HELP4DUNQUERKE, una ONG que treballa al camp de refugiats que es troba al nord de França, a on milers de persones viuen en una situació infrahumana per tal de poder tenir l’oportunitat de creuar el canal que els separa d’Anglaterra.

Des del primer dia de l’inici de la campanya, el seguit de material que ens portava la gent no ens deixava d’emocionar. Cada dia més i més… hi havia moments que ens hem sentit desbordats per la quantitat de generositat de les nostres veïnes de Castellbisbal. Però el que ens deixaven gairebé sense paraules, és quan ens donaven les gràcies, pel gest que estàvem realitzant. Això no obstant, sempre els dèiem el mateix: -les gràcies són per totes vosaltres. Nosaltres, només som uns simples intermediaris que no podríem fer res sense aquesta allau de generositat de les nostres veïnes. I com no, sense la involucració de les persones que estan dia a dia treballant desinteressadament, a través d’ONG, perquè els refugiats puguin tenir una vida una mica més digna.
Tot el material recollit encara està pendent de poder ser enviat, degut a problemes tècnics de l’organització i la situació del Covid.

Està previst poder ser tramès tot el material la setmana vinent. Estigueu atents a les nostres xarxes socials, a on anirem actualitzant la informació de l’enviament.

Des de la CUP Potaroja, ens sentim que tenim part de culpa i responsabilitat com a grup polític perquè aquests fets encara estiguin passant i no ens conformarem amb només poder millorar les seves condicions humanitàries. Seguirem lluitant perquè CAP PERSONA SIGUI IL·LEGAL.

MOLTES GRÀCIES, DE DEBÒ, A TOTES QUE HO HEU FET POSSIBLE.