Punt d’inflexió

Volem mostrar el nostre agraïment a totes les persones que, tot i el risc que els amenaçava, van fer possible que la gent de Castellbisbal i d’arreu de Catalunya poguéssim votar (ANC, Òmnium Cultural, funcionaris públics, voluntaris, etc). Agraïm enormement la tasca realitzada pels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers, ADF, etc., protegint la integritat dels catalans i anteposant el seny a l’hora d’obeir les indicacions dels mandats superiors. Donem gràcies també a totes les persones que van sortir a votar vencent les pors i defensant la democràcia. A Castellbisbal no només vam votar sinó que vam defensar les urnes. Gràcies.

Publicitat

El dia 1 d’octubre, ja és una data per la història. Hauria d’haver-se convertit en un dia històric per la seva convivència, serenor i llibertat però ha acabat essent la vergonya d’Espanya. El passat 1 d’octubre vam veure i viure, de primera mà, com un país que era considerat democràtic als ulls del món, va enviar una quantitat desproporcionada de forces de seguretat contra la població civil que senzillament volia opinar. El govern espanyol, per mà de la fiscalia, va enviar agents antidisturbis per aturar uns disturbis que van provocar ells mateixos.

Les actuacions policials de desallotjament violent de milers de persones no són només inadmissibles sinó que esdevenen una violació dels drets civils fonamentals i una agressió indiscriminada a la societat catalana que ens va deixar gairebé 900 ferits. Mostrem la nostra solidaritat i afecte a totes les persones agredides físicament i desitgem la seva ràpida recuperació però hi ha unes ferides, més profundes, menys visibles, que difícilment sanaran.

Publicitat

Els drets de les persones i la seva seguretat ha d’estar per sobre de qualsevol justificació.

El govern espanyol continua enrocat a no negociar i ara, a més, amb la plena complicitat del Rei Felip VI que amb el seu discurs va deixar clar que els catalans ja no som espanyols. La no condemna de la violència per part del PP amb el recolzament de Ciutadans i del propi Felip és d’un cinisme intolerable en una societat democràtica del segle XXI. El dia 1 d’octubre, més de dos milions de catalans van parlar a les urnes, democràticament, i no en van ser més perquè molts no van poder exercir el seu dret a vot. I vam parlar car. Volem marxar. Perquè el poble català som un poble que amb els anys ha adquirit molta saviesa i sabem el que volem.

Tampoc la Unió Europea ha estat a l’alçada, pràcticament ha fet cas omís de l’atrocitat viscuda i no ha manifestat cap tipus de recolzament envers la possibilitat d’esdevenir un país independent, per tant, tot depèn de nosaltres, ara tot és a les nostres mans.

Els propers dies i setmanes són molt importants, hem de continuar amb la calma i l’actitud pacífica que hem mantingut, amb fermesa, convenciment i amb els ulls fixats a l’objectiu final, la llibertat del poble de Catalunya, sense violència. Estem convençuts que el que fem és per un futur millor, però mai podem oblidar que les persones passen sempre per davant de tot i cal respectar la diversitat d’opinions, creences i ideologies. Es tracta de construir un nou país on tots hi tinguem cabuda.

Publicat el 8 d’octubre de 2017 a les 18:30h per la secció local del Partit Demòcrata de Castellbisbal (pel Sí)