PSC i Ciutadans

Al passat Ple de maig vàrem votar “molt en contra” de la moció conjunta del Partit dels Socialistes i Ciutadans que duia per títol: Supressió de la simbologia partidista a Castellbisbal.

Publicitat

Nosaltres vam votar “MOLT en contra” perquè el redactat del document en si mateix és una recopilació de mentides enorme, només en el primer paràgraf diu:

«Desde el año 2010 Cataluña se encuentra paralizada (1) por un conflicto político y social que no tiene precedentes en la historia democrática de España (2). El denominado “proceso” lleva años consumiendo recursos personales y económicos (3) que podrían haberse destinado a otras políticas publicas útiles para el general bienestar a los ciudadanos y ciudadanas de Cataluña. Los hechos demuestran que el camino a la independencia solo genera dolor, frustración e impotencia a la mayoría de los catalanes y catalanas (4)».

Publicitat

1: Al contrari: durant aquest període, Catalunya feia molts anys que no havia estat tan “mobilitzada”, no només pel que fa a l’aspecte social-reivindicatiu, també en l’aspecte econòmic: atracció de turisme, establiment de grans empreses internacionals, èxit de les exportacions… malgrat el boicot de l’Estat i la seva pressió sobre les empreses catalanes per disseminar per Espanya les seves seus socials…

2: Al contrari, sempre que a Espanya s’han donat les condicions democràtiques suficients, a Catalunya s’ha endegat un procés d’independència. Aquest procés ha estat una constant en la història democràtica d’Espanya.

3: Aquest “malversació” que venen a dir, l’Espanya fiscal i legislativa no l’ha pogut demostrar encara als requeriments d’Europa. Tot fa pensar que ha estat un invent.

4: Dolor, frustració i impotència, a quina majoria?; no serà a la representada numèricament al Parlament o al Ple de l’Ajuntament, perquè la vostra moció va ser derrotada per la majoria real del Consistori.

Totes aquestes mentides trobem només al primer paràgraf de la moció i segueixen en el desenvolupament. El tema concret i local de Pesecés i Ciutadans és expressar que «…las calles y plaza de nuestro pueblo están siendo patrimonializadas con símbolos que se identifican con la ideología independentista».

Al perquè del nostre vot “MOLT en contra”, vàrem argumentar que:

Els llaços grocs no són simbologia de cap partit específic, sinó un clam conjunt per l’alliberament dels nostres polítics presos per fer accions pacífiques i per reclamar la tornada a casa dels exiliats, arrabassats del seu govern legítim. Aquests llaços grocs són com haikus flamejant al vent, carregats d’humanitat.

I en tota la moció psciutadana no se’n diu res, de les pintades espanyolistes que, a partir de l’1 d’octubre en que vàrem votar per la independència, van aparèixer embrutant façanes i parets, carregades de mala jeia, insults a les mares dels independentistes; ara hi han tornat contra els llaços. Contra vots i llaços, els unionistes ens posen pintades d’esprai i insults agressius. Prenguem el fanal patrimonial de la plaça, per exemple, l’ajuntament n’ha fet treure els llaços i no n’ha quedat ni senyal, però a la peanya encara hi ha una pintada de Viva España. Nosaltres som molt més nets.

Ja els ho vam dir al Ple, al grup socialista, que en el redactat d’aquesta moció hi veiem només el verb de Ciutadans, i que sisplau companys, amb aquests pactes, no renuncieu a l’estil propi. I que compte amb les males companyies.

Partit Demòcrata (PDeCAT)

Publicat el 12 de Juny de 2018 a les 13:00 per la secció local del PDCat

Author: Vicenç Moliné