Prou violència masclista

Enguany, la nostra vila, ha iniciat el mes de novembre amb el punt més àlgid i la foscor més absoluta en que pot culminar la violència vers les dones; l’assassinat masclista d’una veïna.

Publicitat

En primer lloc, des d’Alternativa per Castellbisbal, expressem el nostre condol i  tota la nostra solidaritat amb la seva família i amics i amigues, i en especial amb els seus fills. I ens posem a la seva disposició per acompanyar-los en aquest tràngol tan injust al que es veuen abocats.

Volem mostrar la més rotunda condemna i rebuig aquest crim masclista, amb el convenciment de que totes les persones estem fartes d’aquesta xacra social a la que hem de posar fi.

Publicitat

El feminicidi és la forma més extrema en què es concreta la violència masclista, una violència instrumental al sistema patriarcal. És la violència que, expressada en termes simbòlics, econòmics, socials, sexuals i físics, possibilita mantenir l’ordre de subordinació de les dones respecte als homes.

La violència masclista, és un atemptat contra els drets humans més elementals. No hi ha classes, orígens, religions o nivell educatiu que valgui, ni que la justifiqui.

Malgrat cada vegada som més sensibles, conscient i més actives en la denúncia d’aquesta vulneració dels drets de les persones, no n’hi ha prou. No ens podem permetre fer ni un sol pas enrere. Hem de continuar lluitant  i posar tots els esforços per canviar les bases d’aquesta societat patriarcal que la potencia.

Es evident que el sistema està fallant i no aconseguim desfer-ne els fonaments, ni trencar els patrons d’abusos constants. El risc de retrocés pica insistentment a la porta i per això esdevé imprescindible revisar, de d’alt a baix, i de forma imminent, la manera en com es construeixen les relacions de (des)igualtat . Cal que ens apropem al dolor i l’observem de cares, que en parlem, que deixem de normalitzar aquesta barbàrie, que trenquem el silenci i que busquem l’origen i l’eradiquem en totes les seves formes. És necessari i és urgent.

No volem que la nostra infància, adults el dia de demà, hagin de viure en un món on les dones són agredides i assassinades  només pel fet de ser dones. Volem un món on la igualtat entre homes i dones sigui la forma com ens relacionem els éssers humans, i per això, tots i totes tenim una responsabilitat. REACCIONEM i diguem PROU a la violència cap a les dones.

En col·lectivitat i a títol individual, hem d’actuar de forma contundent en contra de la violència vers les dones, per petita que sigui. Perquè no hi ha cap culpa, ni responsabilitat individual que justifiqui aquest mal cultural i social,  arrelat a les estructures de la nostra societat, i que vulnera els drets de les dones en tots els espais: dins i fora de les llars.

Aquesta lluita, la lluita feminista, és cosa de totes les persones, entitats i col·lectius, administracions publiques, mitjans de comunicació, professionals de l’àmbit educatiu, de la salut, i del benestar, pares, mares, avies……. tenim un rol clau en el model de societat que volem construir, i només  si comprenem que aquesta lluita pels drets humans, pels drets de les dones, és comuna, es de totes nosaltres, podrem aconseguir una  societat lliure de violències masclistes. Només entre totes i tots, amb la suma d’esforços, voluntats i sensibilitats, aconseguirem eradicar aquesta xacra de la nostra societat.

Des d’Alternativa, seguirem treballant per a que a Castellbisbal no hi hagi cabuda per a ningú que no condemni la violència de gènere, i continuarem impulsant  la prevenció, la protecció, l’atenció a les dones i la seva recuperació integral, i sobretot mantindrem l’aposta ferma en l’àmbit de l’educació en valors i lliure de sexismes.