Protecció Civil torna a activar el pla INUNCAT per l’amenaça de pluges aquest cap de setmana

Com fa exactament una setmana, Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses durant gran part del cap de setmana a tot el litoral de la província de Barcelona. Les comarques del Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, els vallesos i el Maresme, així com el Barcelonés, es troben des d’aquest migdia en situació de perill alt, segons la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

A Castellbisbal, segons les previsions del Meteocat, el gruix de la tempesta hauria de descarregar aquesta nit a partir de les 23h, tempesta que aniria acompanyada de fortes ràfegues de vent i duraria fins ben entrada la matinada. Tot i això, no es descarta que hi pugui haver ruixats breus aquesta mateixa tarda i que es repeteixen, també amb menor intensitat, la tarda de diumenge.

Segons les recomanacions de Protecció Civil, abans de l’arribada de les pluges cal netejar els embornals i desguassos i retirar els vehicles de les rieres i zones inundables. Un cop ja estigui plovent no s’ha de creuar mai rius o rieres, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i més importants, ni tampoc cap zona amb acumulació d’aigua i especialment passos soterranis i similars. S’han de respectar els tancaments preventius municipals i estar atents a les zones senyalitzades com a inundables per evitar circular per aquests àmbits.

Publicitat