Protecció Civil activa els plans INUNCAT i VENTCAT per l’avís de mal temps

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest migdia el pla INUNCAT i VENTCAT per la previsió de fortes pluges i fort vent a partir d’aquest vespre i especialment demà a la tarda.

Publicitat

L’episodi de mal temps començarà aquest vespre al sud del país i s’extendrà per la resta de Catalunya amb el pas de les hores. A Castellbisbal, el punt àlgid del temporal arribarà demà dimarts a partir del migdia, quan es preveuen precipitacions intenses acompanyades de ràfegues de vent que poden superar els 72km/h.

Davant d’aquesta previsió, Protecció Civil recomana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades.

Publicitat

Es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

A nivell preventiu i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques i, si no es pot garantir la seva subjecció, és millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.


  Share: