Protecció Civil activa el pla VENTCAT per la intensitat del vent aquest cap de setmana

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla VENTCAT per la intensitat del vent aquest cap de setmana i dilluns, amb ràfegues de vent especialment intenses a l’oest de Catalunya.

Publicitat

Segons els mapes elaborats a partir de les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya, el Vallès Occidental es troba en la zona de “perill moderat” per la força del vent.

De moment, les ràfegues de vent registrades per l’estació meteorològica ubicada al turó de la deixalleria han arribat a fregar els 30km/h, xifres que es podrien igualar o fins i tot superar durant el dia de demà, quan està previst que hi hagi un nou pic en la intesitat del vent, especialment de 7h a 19h.

Publicitat

Com a mesura de precaució, Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent. A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.


  Share: