Protecció Civil activa el pla PROCICAT per l’intens fred i el risc de nevades

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va activar ahir a la tarda el pla PROCICAT per l’onada de fred que es preveu arreu de Catalunya, temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí a les comarques del litoral, on també podria arribar a nevar en cotes superiors als 200 metres, el que inclou parts del terme municipal de Castellbisbal.

Publicitat

Les temperatures rondaran els 0 graus bona part de la jornada durant tota la setmana, amb una lleugera millora prevista per al cap de setmana, abans de tornar a caure la setmana vinent. El cap de setmana també està previst que arribin precipitacions, que si les temperatures se situen en la part baixa del termòmetre, podrien ser en forma de neu.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures.

Publicitat

En aquests casos, en les hores en que el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé.

També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.


  Share: