Protecció Civil activa el pla NEUCAT per la possibilitat de nevades a cotes baixes aquesta nit i demà al matí

La Generalitat de Catalunya acaba d’activar el pla NEUCAT de Protecció Civil davant la previsió que aquesta nit pugui nevar a qualsevol punt del territori, independentment de l’alçada.

Publicitat

La combinació de baixes temperatures i les precipitacions que s’esperen per aquest cap de setmana farà que tota Catalunya estigui en estat d’alerta per les nevades. “A partir de mitjanit podrà nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de tota Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu”, apunta una nota del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

La cota de neu podria començar a pujar a partir de demà dissabte al matí, tot i que es mantindrà “molt baixa” i no serà fins diumenge que s’allunyarà definitivament de les cotes en que es troba el terme municipal de Castellbisbal.

Publicitat

Igual que va avisar a l’iniciar-se la onada de fred que estem vivint, Protecció Civil de la Generalitat demana limitar i extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu per la presència de plaques de gel i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures.